Slovenija
28 ogledov

V Mariboru pridržali osem voznikov

Akcija 0,0 šofer traja še jutri. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
V noči na soboto so policisti zaradi prevelike količine alkohola pridržali 31 voznikov, od tega 8 v Mariboru.

V času martinovanja policija poostreno nadzoruje vožnjo pod vplivom alkohola. Poleg šestih pridržanih mariborskih voznikov, ki so pregloboko pogledali v kozarec in nato sedli za volan, so jih šest pridržali še v Ljubljani, po štiri v Kranju in Celju, po tri v Kopru in Novemu mestu, dva v Krškem in enega v Murski Soboti.

Zaradi hujših kršitev prometnih predpisov so policisti to noč zasegli še štiri avtomobile

Policija svetuje
Če boste uživali alkoholne pijače, se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. Vozi naj kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali pa uporabite javna prevozna sredstva.

Lani preskusili več kot 25.600 voznikov
Še jutri traja akcija 0,0 šofer, v okviru katere policisti po vsej državi poostreno nadzirajo psihofizično stanje voznikov.

Lani so v okviru akciji z alkotestom preskusili 25.692 voznikov, pri 3,4 odstotka so ugotovili, da so imeli v organizmu večjo količino alkohola od dovoljene.

V desetih mesecih tega leta se je v primerjavi z letom 2009 delež alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč znižal za 18 odstotkov in znaša 10,2 odstotka. Povprečna stopnja alkoholiziranosti pa ostaja 1,51 promila. Kljub spodbudni statistiki pa ne gre pozabiti, da alkohol še naprej zelo pogosto botruje prometnim nesrečam z najhujšimi izidi.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.