Slovenija
19 ogledov

V Mariboru "spomladansko čiščenje"

Protest maribor
1/51
Žurnal24 main
Protest pred mestno občino. Podpora županu in zahteva za odstop celotnega mestnega sveta.

Mariborski vstajniki so tri dni pred uradnim prevzemom županskega položaja s strani Andreja Fištravca, ki so ga tudi sami podprli na marčevskih nadomestnih volitvah, znova opozorili na svoje zahteve po odstopu celotnega mestnega sveta. Ob 18. uri so se zbrali pred mestno občino.

Anonimni organizatorji shoda na Facebook strani Franc Kangler naj odstopi kot župan Maribora so tokratni protest poimenovali Spomladansko čiščenje, kot so ob tem pojasnili, pa so ga tokrat pripravili, "ker se podrepniki še vedno niso umaknili in se držijo svojih stolčkov".

Sneg se topi ...

"Mestni svet še kar ne odstopi, čeprav so obljubljali, da bodo to storili takoj po sprejemu proračunu, ki so ga sprejeli že ob koncu februarja. Kako lahko takim ljudem še verjamemo? Prišla je pomlad in z njo spomladansko čiščenje," so zapisali na družabnem omrežju in dodali, da mestni svet mora oditi, zato jim bodo prišli sporočiti, da se sneg topi in da je čas, da se umaknejo ljudstvu in ljudski volji.

Župan želel večjo dvorano

Novoizvoljeni župan je želel ponedeljkovo sejo, na kateri bo tudi uradno postal župan, preseliti v večjo dvorano in s tem uresničiti želje večjemu številu občanov, da bi lahko sejo spremljali tudi v živo, a so odgovorni na Mestni občini Maribor njegovo prošnjo že zavrnili.

Komentarjev 1
  • dragec 09:36 05.april 2013.

    Čiščenje bi začeli prvo v Ljubljani