Slovenija
9 ogledov

V Mariboru zasegli orožje

Zaseženi predmeti. (Foto: PU Maribor) Žurnal24 main
Mariborski policisti so zasegli orožje dvema Mariborčanoma. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva bodo zoper njiju podali kazensko ovadbo.

Osmega marca 2011 so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor prejeli obvestilo občana o sumljivem dogajanju pred enim izmed stanovanjskih blokov na Ptuju, so sporočili maribosrki policisti.

Občan je v nočnem času pred stanovanjskim blokom opazil dva moška z več potovalnimi torbami, enega izmed njiju pa s predmetom, za katerega je bil prepričan, da je puška. Kriminalisti so nato v enem izmed kletnih boksov stanovanjskega bloka opazili več potovalnih torb in med njimi puško. Opravili so preiskavo kletnega boksa in našli 2928 kosov različnega streliva, deset revolverjev, tri puške, 19 nabojnikov in dušilec poka. Predmete so zasegli, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.
 
Kriminalisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da sta predmete, brez vednosti lastnika, v kletni boks shranila 41- in 55-letni moški iz okolice Maribora. Desetega marca so opravili hišni preiskavi na domovih moških. Pri 55-letnem moškem so našli šest šolskih detonatorjev in deset detonatorjev eksploziva.

Predmete so zasegli. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva bodo zoper moška podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.