Slovenija
13 ogledov

V Markovcu zastala dela

Za koliko se bo pogodbeni rok – marec 2013 – zavlekel in kakšne ukrepe naj bi Da Žurnal24 main
Predor. Zaradi finančnih težav izvajalca del CPM se je gradnja upočasnila.
Postopek zaradi izkopa
Pristojni inšpektor za okolje in prostor je proti izvajalcu del CPM začel tudi postopek glede določenega dela izkopa materiala iz predora Markovec, ki ga je CPM odvažal na gradbišče za novi koprski stadion, čeprav je imel dovoljenje samo za deponijo na Kozini.

Upočasnitev gradnje predora Markovec na hitri cesti Koper–Izola je posledica tehničnih zapletov, povezanih s finančnimi problemi izvajalca del CPM, nam je povedal Marjan Koler iz službe za komuniciranje Družbe za avtoceste v RS (Dars).

Po nekaterih informacijah ima CPM težave z izplačili podizvajalcem, delavcem CPM naj bi plača zaostajala, prav tako še niso dobili izplačanega regresa. Neuradno naj bi dela zastala tudi zato, ker Dars podjetju CPM ni želel izplačati zahtevanega 4,5 milijona evrov dodatnih stroškov, ki naj bi jih imel zaradi nepripravljenosti deponije Šared, in je moral zato izkopni material odlagati drugod.

Dela so upočasnjena, obseg mehanizacije na gradbišču predora pa ni bistveno spremenjen.
Marjan Koler, Dars

“Neutemeljene zahteve”
Dars je večino zahtevkov zavrnil kot neutemeljene. Marko Plečko, prokurist podjetja CPM, na naša vprašanja ni želel odgovarjati in nas je napotil na Dars. “Dars bo kot naročnik del ukrepal v skladu s pogodbenimi določili,” je dodal Koler.

Na vprašanje, kakšne ukrepe naj bi sprejeli in za koliko se bo gradnja podaljšala, odgovora nismo dobili. Morda bo kaj več znanega danes, ko bo Dars o zapletih poročal prometnemu ministru Patricku Vlačiču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.