Slovenija
15 ogledov

V mesto še 200 koles

Na ljubljanski občini poleg zdajšnjega načrtujejo še nov sistem izposoje koles. Žurnal24 main
V Ljubljani bo drugo leto veljal nov sistem izposoje koles, ki je vreden kar dva milijona evrov.

Predvidoma drugo leto si bo v prestolnici mogoče kolo izposoditi na enem mestu in ga vrniti na drugo, je potrdil ljubljanski podžupan Janez Koželj. Izposoja je sicer mogoča že zdaj, vendar je kolesa treba vrniti na isto mesto.

 

Izposoja še mogoče

Urnik. Ljubljansko kolo si bo mogoče izposoditi še do 31. oktobra. Najem za dve uri stane en evro, za ves dan pa pet evrov. Več informacij na www.visitljubljana.si.

Okoli 200 koles
Projekt mestnega kolesa, o katerem govori Koželj, predvideva 21 izposojevalnic z 20 postajami, vsaka od njih pa bo imela deset koles. “Dvajset postaj s kolesi bo razporejenih po širšem središču Ljubljane, na lokacijah, kamor se vozi oziroma od koder odhaja veliko število prebivalcev,” je razložil Koželj. Posamezne postaje za kolesa med seboj ne bodo odmaknjene več kot 400 metrov.

Kot pravi Koželj, bi zdajšnji način izposoje koles ohranili. Stroški novega projekta, ki jih bo krilo podjetje Europlakat, bodo okoli dva milijona evrov. “Občina bo zagotovila električno in optično napeljavo, prostor za postaje, pokrit prostor za servis koles ter pomoč pri pridobivanju soglasij,” je dodal.

Sicer pa si je po zdajšnjem sistemu od aprila do avgusta kolo za dve uri izposodilo slabih 3.100 ljudi, za cel dan pa dobrih 1.600.
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.