Slovenija
49 ogledov

V Mirni Peči blagoslov motorjev

motoristi Mirna Peč blagoslov Anže Petkovšek
V Mirni Peči na Dolenjskem ob današnjem prazniku pripravljajo 17. tradicionalno srečanje motoristov z blagoslovom motorjev.
Na srečanju, ki se ga je v preteklih letih udeležilo tudi več kot 8000 motoristov, tudi letos pričakujejo veliko udeležbo, je povedal predstavnik Motokluba Trebnje Leopold Pungerčar.


Po besedah predstavnika prirediteljev in predsednika Zveze motoklubov Slovenije Pungerčarja bodo osrednji del srečanja z blagoslovom motorjev, pozdravnimi govori in kulturno-zabavnim sporedom začeli po praznični maši ob 11. uri.

Zaradi mile zime se je sezona že začela

Kot je poudaril, namen mirnopeškega srečanja ni samo sestajanje motoristov, temveč želijo z njim javnost in motoriste na začetku motoristične sezone opozoriti na prometno varnost, ki je, kljub temu, da se z vsakim letom izboljšuje, še vedno nezadostna.

Hkrati je opozoril, da se je zaradi mile zime letošnja motoristična sezona že začela. Motoristi pa naj bodo v teh prvih dneh na cesti posebej pozorni na lastno pripravljenost in na umazanijo ter pesek, ki ju pristojne službe še niso uspele počistiti s cest, je še povedal Pungerčar.

Komentarjev 1
  • Gotofi So 14:06 06.april 2015.

    https://www.youtube.com/watch?v=QjNalcr_37c&feature=youtu.be