Slovenija
2778 ogledov

Hekerji v napadu na Pro Plus dobili te občutljive podatke

POP TV Anže Petkovšek POP TV
Hekerji so v napadu na medijsko hišo Pro Plus prišli do nepooblaščenega dostopa do dela osebnih podatkov, ki pa po zadnjih informacijah niso bili javno razkriti.

Hekerji so pridobili podatke, ki jih je hiša zbrala preko sistema za rekrutiranje v šove in oddaje, podatke prijavljenih na ogled oddaj, v poslovni bazi in bazi oddanih vlog za zaposlitev.

Pro Plus tako posameznike obvešča o nepooblaščenem dostopu do osebnih podatkov. Neposredno obveščanje posameznikov bi jim namreč "v tem trenutku predstavljalo nesorazmeren napor zaradi obsega napada, števila uporabnikov in osebnih podatkov, ki bi bili lahko razkriti", so zapisali na spletni strani 24ur.com.

Podatki registriranih uporabnikov njihovih spletnih storitev pa so varni in v napadu niso bili izpostavljeni. Vseeno pa naročnikom in uporabnikom preventivno predlagajo menjavo gesla za dostop do storitev ter menjavo gesla do vseh aplikacij in naprav, kjer so uporabniki uporabljali iste dostopne podatke.

V medijski hiši Pro Plus celotnega obsega napada še ne morejo oceniti, vse moči usmerjajo v sanacijo škode in preprečitev podobnih situacij v prihodnje, trenutno situacijo pa obravnavajo "prioritetno in skrajno resno".

Za dodatna pojasnila in informacije o razkritju podatkov uporabniki lahko pišejo na elektronski naslov gdpr@pop-tv.si ali pokličejo na brezplačno telefonsko številko 080 44 44.

V noči na 8. februar so v Pro Plusu zaznali hekerski napad. Napad so prijavili Nacionalnemu odzivnemu centru za kibernetsko varnost SI-CERT in policiji, s postopkom in ugotovitvami pa sproti seznanjajo tudi informacijsko pooblaščenko, so še zapisali na spletni strani.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • eminenca 18:25 16.februar 2022.

    ne vem , kaj se tolk ukvarjate s to pro plus bando ... kasirajo milijone, pa jim je škoda vsak evro za IT varnost, vse kompe majo baje na mreži, pa povsod dostop do neta ... ja pol pa ni ...prikaži več čudno, da je vse šlo v maloro, ransomware napad, pa najbrž slab backup ... naj si najdejo zanesljive sistemce, pa naj jih pošteno plačajo, keša majo dost

  • bljitva 12:36 16.februar 2022.

    kar se mene tiče lahko ta gnila greznica, ki se imenuje POP tv že danes popolnoma propade, to bilo za Slovenijo vsekakor pozitivno...naslednjič bi bilo poleg hekerskega napada potrebno v POP tv sputit še kakšno balistično raketo.

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 12:32 16.februar 2022.

    še facebook cenzuro naj odpravijo