Slovenija
32 ogledov

V naši državi je vse fikcija

Kaj pa če bi espeji s fiktivnimi zaslužki državi plačevali davke in prispevke?

Slovenija 22.06.2008 Sabina Krzic, komentar, kolumna, kolumnist, foto: Bostjan T | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Slovenski oblastniki predpostavljajo, da so vsi samostojni podjetniki, ki so prerevni, goljufi. Da ne izdajajo računov in ne prijavljajo svojega bajnega (!) zaslužka. In če ne zaslužijo dovolj, jim v odločbah za znižanje plačila vrtca in otroške dodatke pripišejo fiktivne prihodke. Kaj ne bi raje spremenili sistema prikazovanja prihodkov, če ena državna institucija, torej CSD, ne verjame podatkom druge, torej dohodninskim odločbam davčne uprave?

Nihče niti ne pomisli, da v teh kriznih časih tega silnega zaslužka pri nekaterih morda ni. Da so vsak mesec tu visoki stroški, da je treba plačati visoke prispevke in davke. Torej – je izguba v teh kriznih časih res nekaj nenavadnega?

Malce za šalo predlagam, naj fiktivne dohodke pripisujejo tudi tovarniškim delavcem, ki delajo do 14. ure, in javnim uslužbencem, ki z delovnega mesta odidejo že ob 14.55. Prav vsi omenjeni imajo popoldne še čas fušati in morebiti postrani zaslužijo še kak evro, ki ga skrivajo pred državnimi organi. Kaj pravite?

Plačilo. Če vlada ne bo spremenila odnosa do krav, ki ji nosijo mleko, se naši državi ne piše dobro. Če podjetniki zaprejo svoje firme, bo na zavodih še več brezposelnih. Prav tako ne bo denarja, ki vsak mesec prikaplja v državno blagajno za davke in prispevke.

Kaj pa če bi samostojni podjetniki odslej plačevali prispevke in davke s temi fiktivnimi prihodki, ki jih nikoli niso videli? Ne vem, če bi bilo to všeč onim na ministrstvih, ki – tudi iz tega denarja – dobivajo plače.

Komentar se nanaša na članek: Če je podjetnik reven, goljufa

Komentarjev 2
  • varan 15:52 07.junij 2013.

    Upravičeno ste zgroženi. Vedeti morate, da imate opravka z velemojstri manipulacije od državnega predsednika navzdol.Najpomembnejše ministrstvo za običajne ljudi (delo, družina, enake možnosti) že pet let vodi tandem dveh ljudi, ki za te zadeve, razen statusa doktorjev znanosti, nimata ...prikaži veča ustreznih kompetenc. Z metodološkim orodjem izvajata smrtonosne poskuse na živih ljudeh. Vse te neverjetne argumentacije bi lahko uvrstili v TEATER ABSURDA. Katastrofa.Vse skupaj pa zaokrožuje beli obroč z medvedki.Dovolj mi je teh "negovanih otrok" na področju, ki direktno regulira naša življenja.

  • majdas 07:39 03.junij 2013.

    Po "Svetikovem zakonu" ti dodajo fiktivni prihodek tudi pri izračunu otroškega dodatka in štipendije, če je tvoj otrok predpreteklo leto delal preko študentskega servisa, v preteklem letu pa teh prihodkov ni imel - potem ti oni kar sami "določijo" znesek, ...prikaži več ki naj bi ga prejel ... in pravijo, da je to po zakonu. Razumi, če moreš ... In nikogar ni bilo na ulici zaradi tega ... :(