Slovenija
17 ogledov

"V naših ni škode"

JSS MOL je v Celovških dvorih doslej oddal 297 neprofitnih najemnih stanovanj od Žurnal24 main
Celovški dvori. V neprofitna stanovanja nihče ni vseljen nezakonito, pravi Jožka Hegler.

V stanovanja Mestne občine Ljubljana (MOL), Javnega stanovanjskega sklada (JSS) MOL in republiškega stanovanjskega sklada v Celovških dvorih se ni vselil nikakršen neznanec, je zagotovila Jožka Hegler, direktorica JSS MOL. JSS MOL v Celovških dvorih oddaja v neprofitni najem 426 stanovanj, vseh skupaj pa je 833.

Kot smo poročali, je stečajni upravitelj investitorja Vegrada AG Bojan Klenovšek zaradi čedalje večjega števila vlomov in primerov vandalizma pri Sintalu naročil 24-urno varovanje Celovških dvorov. Neuradno pa smo izvedeli, da naj bi se v tri prazna stanovanja vselili neznanci. Na Policijski upravi Ljubljana so povedali le, da obstaja sum storitve nekaj kaznivih dejanj, med njimi tudi kršitev nedotakljivosti stanovanja. Pri vseh primerih so začeli predkazenski postopek.

Vedo le za tatvine
Heglerjeva je dejala, da so bili na JSS MOL obveščeni o posamičnih primerih tatvin iz kletnih shramb in avtomobilov, o tem, da bi se kdorkoli vselil v prazna stanovanja, pa nič ne vedo. “Vselili so se oziroma se vseljujejo le najemniki, ki so sklenili najemne pogodbe,” je povedala. Po njenih besedah zaradi vlomov in vandalizma v neprofitnih najemnih stanovanjih tudi ni nastala nobena škoda.

“Stečajni upravitelj ob našem sodelovanju ureja dejavnosti, da bo zagotovljeno tehnično varovanje, skladno z rešitvami, ki so običajne za večstanovanjske stavbe z garažnimi hišami,” je še povedala Heglerjeva. Kolikšni bodo stroški vzpostavitve tehničnega varovanja in kolikšni stroški fizičnega, je po njenih besedah prezgodaj govoriti, saj se s stečajnim upraviteljem in ponudniki še dogovarjajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.