Slovenija
19818 ogledov

Kmalu nas na cestah čaka kaos, to bodo počeli na Darsu

Vožnja avtocesta Profimedia
Kljub počitnicam so se lotili številnih del na cestah.

Zaradi prihajajočih praznikov in počitnic na Prometno-informacijskem centru pričakujejo močno povečan promet in daljše potovalne čase na različnih odsekih po Sloveniji že od današnje dne naprej. Danes namreč državni praznik beležijo sosedje Italijani.

Kakšno je danes stanje na slovenskih cestah? 

Ob 17.00 so bili zastoji na primorski avtocesti na posameznih odsekih med priključkoma Logatec in Brezovica proti Ljubljani, zamuda 20 - 25 minut. Stali so tudi na posameznih odsekih na regionalnih cestah Logatec - Vrhnika in Vrhnika - Brezovica.
Zaradi popoldanske prometne konice je bil povečan in upočasnjen promet na cestah iz smeri večjih mest in na mestnih obvoznicah. V Ljubljani so bili zastoji na posameznih odsekih obvoznici v vse smeri, zamude pa do pol ure.

In čeprav zaradi prvomajskih počitnic pričakujejo povečan promet, bodo kljub temu na številnih cestah potekala raznorazna dela. 

Kaj vse bo zaprto

A1, štajerska avtocesta

  • Proti Mariboru je pred izvozom Lukovica v četrtek 25. 4., predvidoma po 22. uri načrtovana (30 minutna popolna zapora (Krtina - Blagovica)), brez obvoza.
  • Pred in po vzpostavitvi 30 minutne popolne zapore bodo iz četrtka (zvečer) na petek (ponoči), med 18:00 in 2:00 uro, zaradi odstranitve vertikalne signalizacije z nadvoza, postavljene še vzdrževalne zapore.
  • V petek, 26. 4., bo na odseku Dramlje - Celje (Celje vzhod - Celje center ) proti LJ, med 8.30 in 10. uro zaprt prehitevalni pas in med 10.30 - 14.00 zaprt vozni pas.
  • V ponedeljek, 29. 4., na A1 odsek Fram - Slov. Bistrica proti LJ in odsek Fram - Slov. Bistrica proti MB, med 8:30 in 15:00 oviran promet na odstavnih in voznih pasovih.
  • V ponedeljek, 29. 4.,bo zaradi izvedbe sanacije števca prometa na odseku Celje - Žalec (Celje zahod - Žalec) proti LJ, med 8:30  in 10:00 zaprt prehitevalni pas in med 10:30 in 14:00 zaprt vozni pas.

A1, primorska avtocesta

  • Med Uncem in Logatcem proti Ljubljani, v soboto 27. 4., od 6. ure do nedelje 28. 4. do 16. ure, bo promet potekal po enem pasu (zaprt vozni in odstavni pas). Možni so zastoji. 

A2, gorenjska avtocesta

  • V noči na petek, 25./26. 4., od 20. do 5. ure, bo promet potekal izmenično enosmerno v predoru Karavanke s čakanjem pred predorom. 
  • V noči na petek (25./26. 4) bo potekalo pranje sten predora Ljubno na odseku Brezje - Podtabor, v obeh smereh. Pričakovati je krajše zapore voznega in prehitevalnega pasu.

A4, podravska avtocesta

  • Na odseku priključek Zakl - prehod Gruškovje v smeri Hrvaške, bo do 26. 4. promet potekal po enem pasu. 

A5, H7 pomurska avtocesta in hitra cesta

  • Na odseku med priključkoma Turnišče in Dolga vas (A5, H7),  je spremenjen potek prometa. Zaprt je priključek Dolga vas v smeri razcepa Dolga vas. Vozila, ki bodo vozila iz smeri starega mejnega prehoda Dolga vas proti razcepu Dolga vas, ne bodo mogla zapustiti H7 v priključku Dolga vas, prav tako pa se vozila ne bodo mogla vključevati na H7 v tem priključku, v smeri proti razcepu Dolga vas. Širina voznih pasov bo v tej fazi 3,5 m. Zapore iz faze 3A bodo trajale predvidoma do petka, 17. 5. 2024.

Zastoji zaradi kresovanja in omejitve tovornih vozil

V torek, 30. 4. v poznih večerih urah, na Prometno-informacijskem centru pričakujejo povečan promet tudi v kraje, kjer bodo kresovanja. Priporočajo, da vozniki načrtujejo pot na prireditve.

Dan pred omejitvami za tovorna vozila (torej v petek in torek) ter dan po omejitvah (ponedeljek in naslednji petek) pričakujejo zelo povečan promet tovornih vozil.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 02:36 26.april 2024.

    Kaj ko bi se narod počasi uprl plačilom DARSu, ker tole kar počnejo vsako poletje in tudi čez praznike izgleda kot je:anje naroda v glavo.

  • Ender3 22:43 25.april 2024.

    Nič nepričakovanega..Pričakovan bo protest Ruparja skupaj s kmeti 31 maja. In kdo jim bo dovolil shod za ustvarjanje kaosa. Svinjali bodo ceste, da jih bodo potem cestarji čistili.

  • Kmodri_ 21:41 25.april 2024.

    Bodo na Darsu vsaj molili? Aja, ne znajo, ker so pogani...