Slovenija
27 ogledov

"V nedeljo je mogoče vse"

Karel Erjavec Saša Despot
Erjavec: Koalicijski vrh bo zelo pomemben in bojim se, da je mogoče vse, tudi odločitev za predčasne volitve, ki jih v stranki DeSUS ne želimo, a prav tako ne želimo umiranja vlade po obrokih.

Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec je pred jutrišnjim vrhom koalicije opozoril, da  zaradi razmer v PS padec vlade grozi tudi, če se bodo jutri dogovorili.

Prvak DeSUS sicer meni, da bi bilo najbolje, če bi vladi uspelo končati mandat, saj predčasne volitve ne bi bile dobra rešitev. "V stranki DeSUS si ne želimo predčasnih volitev, ne želimo pa tudi, da bi vlada umirala po obrokih, zato je jutri treba sprejeti dokončno odločitev," je poudaril.

Manj subvencij, višje trošarine ...

Medtem ko v Državljanski listi in Pozitivni Sloveniji niso navdušeni nad dvigom davka na dodano vrednost (DDV), pa DeSUS in SD menita, da bi bila to boljša in pravičnejša rešitev, ker bi se dotaknila vsakogar, s selektivnimi ukrepi pa bi udarili le nekatere skupine, je pojasnil Erjavec.
Neuradno se kot morebitna rešitev za krpanje 200 milijonov evrov velike proračunske luknje, ki je nastala po padcu zakona o davku na nepremičnine, omenjajo naslednji ukrepi: 50 milijonov evrov manj subvencij, 50 milijonov z notranjimi prerazporeditvami na ministrstvih, 10 milijonov z zvišanjem trošarin na alkohol in tobak, od 20 do 30 milijonov pa z dvigom davka na promet z nepremičninami.




Komentarjev 4
  • dragec 11:49 06.april 2014.

    dajte,nesposobna koalicija,skregajte se dokončno in omogočite plešastemu ter njegovi bagri,da zagrabi oblast. Slovenci se ne zaslužimo kaj boljšega

  • vidralas 08:46 06.april 2014.

    Da, Erjavec, takšni karieristi, zahrbtneži, preračunljivci, predvsem pa nesposobneži, ste v tej vladi, kjer vam je edini interes, samo, da vlada ne crkne, za državljane se vam pa =be, čeprav že umirajo zaradi te vaše grozljivke, ostali pa crkujemo na obroke.

  • gornik 22:33 05.april 2014.

    Kahl pripravi se , da boš moral začeti delati s svojimi rokami ter živeti od svojega dela in ne živeti kot privesek in uživati. Volitve te bodo postavile na trda tla . Sedaj si že nekaj let v nebesih.