Slovenija
30 ogledov

V nedeljo nova pošiljka snega

sneg Žurnal24 main
V nedeljo popoldne bodo Slovenijo spet zajele snežne padavine. Vremenoslovci predvidevajo od 20 do 40 centimetrov snega, predvsem v osrednji in zahodni Sloveniji.

Jure Cedilnik iz Agencije za okolje RS je za zurnal24.si dejal, da bo v nedeljo začelo snežiti v popoldanskem času. Sneženje bo zajelo vso državo, glavnina padavin pa bo v osrednji in zahodni Sloveniji.

Trenutne vremenske razmere spremljajte na www.vreme.net.

"Stanje bo podobno kot v petek," je dejal Cedilnik in dodal, da bo zapadlo med 20 in 40 centimetrov snega, saj bo sneženje ponehalo šele v ponedeljek dopoldne. Če se bodo napovedi uresničile, bo višina snega po njegovih besedah blizu rekordnih vrednosti za november.

Na Agenciji za okolje in prostor so zato izdali drugo najvišjo stopnjo opozorila za zahodno in osrednjo Slovenijo.

Večji del ponedeljka bo tako brez padavin, saj popoldne vremenoslovci pričakujejo delno zjasnitev. V torek pa se bo spet pooblačilo in začelo bo snežiti. "Bele" padavine se bodo nadaljevale še tudi v sredo.

V gore nikar brez opreme

Policija svetuje gornikom, ki se v zimskih dneh podajajo v sredogorje in visokogorje, naj na pot odhajajo le primerno opremljeni in fizično pripravljeni. Glavni vzrok za najhujše nesreče v gorah so poleg padajočega kamenja namreč tudi plezanje kljub neugodnim razmeram in zdrsi na snegu.

"Je pa videti, da bo šel potem sneg v dež, tako da bo potem sledila prehodna odjuga," je napovedal Cedilnik. Količina padavin med tednom pa bo podobna jutrišnji.

PIC: v nedeljo kaosa na AC ne pričakujejo

Jutrišnje sneženje naj na slovenskih avtocestah ne bi povzročilo večjih težav, saj bodo cestne službe do takrat poskrbele, da bodo vozišča pripravljena na novo pošiljko snega.

Na Prometno-informacijskem centru (PIC) so ob tem za zurnal24.si dejali, da bo k boljši pretočnosti prometa v nedeljo poskrbela tudi prepoved vožnje za tovorna vozila do devete ure zvečer. 

Zdrsi tovornih vozil so bili v petek namreč glavni vzrok za kaos na primorski avtocesti, ko so nekateri vozniki potrebovali več ur, da so se iz Postojne prebili v Ljubljano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.