Slovenija
16 ogledov

V nedeljo oblecite dodaten pulover

Jesen Shutterstock
Konec tedna in vreme. Izkoristite soboto, saj bo še precej jasna. V nedeljo padavine po vsej državi, ki pa bodo pojenjale najpozneje do večera.

Kot so nam pojasnili na Agenciji RS za okolje (Arso), bo v soboto precej jasno, le na zahodu bo nekaj oblačnosti. V hribovitih krajih lahko tudi občasno dežuje, vendar bo količina padavin zelo majhna.

Oplazila nas bo hladna fronta

V noči na nedeljo bo Slovenijo prešla hladna fronta, zato se bo oblačnost povečala in začelo bo deževati. Dež bo po predvidevanjih trajal do popoldneva oziroma večera. Več padavin bo v vzhodni in osrednji Sloveniji, na zahodu pa ne toliko.

Temperature se bodo nekoliko spustile. Koliko se boste morali obleči, pa je odvisno od tega, kje ste. 
"Na vzhodu Slovenije, kjer je trenutno precej sončno in toplo, bi se temperature z zdajšnjih 23 stopinj Celzija spustile na okoli 15 do 16 stopinj Celzija čez dan. Na zahodu pa bodo padle le za nekaj stopinj," nam je povedal dežurni prognostik na Arsu.

To pa ne pomeni, da se lahko že dokončno poslovimo od temperatur nad 20 stopinj Celzija – sredi prihodnjega tedna se bo namreč spet ogrelo.

Komentarjev 3
  • enola 18:11 04.oktober 2012.

    Dlakocepca...

  • Fulmmer 15:01 04.oktober 2012.

    Ja dobr da ste povedal naj se oblečemo, jaz sem mislil kar nag okol hodit.... Ne vem kako smo včasih preživeli ko še ni bilo interneta....

  • mucek4 14:51 04.oktober 2012.

    Ok. Na Arsotu piše, da bo v nedeljo 17 stopinj. Danes jih je v tem trenutku v Ljubljani 19. Nas želite prepričati, da pri 19 stopinjah rabimo pulover, pri 17 pa dva?