Slovenija
55876 ogledov

V nekaj dneh velik preobrat po regijah

Ljubljana
1/2
Anže Petkovšek Utrip Ljubljane med pandemijo Covid-19.
Razmere v Sloveniji so boljše, kot so bile pred tednom dni, a le po zaslugi strmega padca odkritih novih okužb v zadnjih dveh dneh.

Poprečno dnevno število okužb v zadnjih sedmih dneh je 871, prejšnji teden je bilo 939, a je pred nekaj dnevi še prek tisoč. Je pa v bolnišnicah 639 pacientov s covidom, pred enim tednom jih je bilo 619.

Najbolj so se razmere izboljšale v goriški, koroški in osrednjeslovenski regiji, občutno je tudi izboljšanje v jugovzhodni Sloveniji ter v obalno-kraški regiji.

Najbolj so se razmere poslabšale v pomurski regiji, slabše je tudi v gorenjski, primorsko-notranjski in posavski regiji.

V treh dneh se je popolnoma premešal tudi regijski zemljevid. V sredo smo poročali, da sta dve regiji v črni fazi epidemije, ena je bila rdeča, še cela vrsta pa na meji za rdečo.

 | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

V četrtek je bila ena črna in štiri rdeče, po včeraj objavljenih podatkih sta rdeči le še dve regiji, ena pa je že rumena. Tako sta po včeraj popoldan objavljenih podatkih rdeči le še savinjska in primorsko-notranjska regija, medtem ko je obalno-kraška rumena.

Graf, ki kaže tudi, kako daleč je kakšna regija od rdeče faze, ima vse manj rdečih odtenkov. Najbliže rdeči fazi so zasavska, ki je devet odstotkov pod mejo, gorenjska (deset) in jugovzhodna Slovenija (enajst). Poleg rumene obalno-kraške regije pa so razmere najboljše v goriški, koroški in posavski regiji.

Podatki iz naše soseščine kažejo, da nas je po številu odkritih novih primerov prehitela Hrvaška, več od nas jih imajo tudi na Madžarskem. Pri nas imamo približno tretjino več primerov kot v Avstriji in približno dvakrat toliko kot v Nemčiji.

janez.zalaznik@‼zurnal24.si

Komentarjev 13
  • JZekspert 23:08 17.april 2021.

    Tele novice o regijah so zato, da bi nas sprle in še bolj - da vas odvrnejo od spoznanja globine tega korona-natega. Troli, ki se kregajo o borčevskih in domobranskih pokojninah, so za to tu, da vas odvrnejo od razumevanja, ...prikaži več kaj rabi Slovenija - en velik RESET - vsekakor ne rabi ne SDSa ne SDja, ne kreganja o borcih in domobrancih, to vidimo zelo jasno - po tridesetih letih zelo slabih izkušenj z enimi in drugimi, še zlasti pa na njihovem delovanju v tej namišljeni krizi.

  • la 18:53 17.april 2021.

    https://www.facebook.com/KraljevicMarkoIII/videos/2942633509348501

  • alen04 18:37 17.april 2021.

    bliža se 1. maj, virus izginja, poleti se bo ograja farbalo, vikendi se odpirajo, paštetarji gredo na morje.....kaj še komu kaj ni jasno??? no, po 1.9. pa bomo že kako ali ne?