Slovenija
23 ogledov

V nekaj urah 31 preprečili nezakonit vstop v Slovenijo

italija priseljenci reuters Žurnal24 main
Hrvaška policija je v slabih 14 urah 31 ljudem preprečila, da bi mimo mejnih prehodov vstopili v Slovenijo, so danes sporočili na spletni strani primorsko-goranske policijske uprave. Gre za državljane več azijskih in afriških držav ter Kosova.

Kot so poudarili, so med 13. uro v ponedeljek in 3. uro davi v gozdih med mejnim prehodom Rupa - Jelšane in krajem Šapjane ustavili državljane Afganistana, Alžirije, Kosova in Sirije, ki so nameravali prestopiti državno mejo na nezakonit način.

Policisti iz Delnic pa so na vlaku, ki pelje med Zagrebom in Reko, ujeli državljane Afganistana, Alžirije Mjanmara in Pakistana, za katere so ocenili, da nameravajo nadaljevati svojo pot proti Zahodni Evropi mimo mejnih prehodov.

Po kriminalistični preiskavi so tuje državljane privedli pred sodnika za prekrške.

Komentarjev 1
  • slo.scm1974 20:35 04.december 2012.

    parola slovenske pomladi naj bo: "STOP COMMUNIST MAFIA" - naj nas tuji mediji tako prepoznajo, vsa korupcija v SLO temelji na rdeči eliti; letaki in transparenti bodo samo tako imeli moč doma in v tujini, ki sedaj zmotno misli, da ...prikaži več je v SLO konflikt med socialdemokrati in desničarji; STRUMNO NAPREJ!