Slovenija
5777 ogledov

Poplavljene hiše, v nekaj urah kar petkrat klestila toča

Neurje in toča na štajerskem
1/11
Jure Banfi, mariborinfo.com
Neurja so nad Slovenijo divjala tudi ponoči, najhuje je bilo v okolici Ptuja in Maribora.

Gasilci so imeli ponoči ogromno dela s črpanjem vode iz kleti in z meteorno vodo. Zalilo je več sto objektov, na delu v občinah Ptuj, Hajdina in Kidričevo je bilo več kot 250 gasilcev in pripadnikov civilne zaščite, poroča portal nacionalne televizije. 

Na Ptujskem je v nekaj urah padlo več kot 150 litrov vode na kvadratni meter, toča pa je v nekaj urah padala kar petkrat. 

Meteorne vode, odkrite strehe in strele so povzročali nevšečnosti tudi na območju Maribora. Gasilci so ponoči odhiteli na pomoč kar 31-krat.

Toča v Ljubljani Opozorilo Slovenija Popoldan že klestilo, nevarnost še ni mimo

Nevihte so se nad Štajersko razbesnele že včeraj popoldne. V Mariboru je meteorna voda med drugim poplavila tudi prostore ene izmed mariborskih šol. S poplavami meteorne vode so se spopadali še v Dupleku, Miklavžu na Dravskem polju, Vurkberku ter v občini Hoče Slivnica, kjer so postavljali celo protipoplavne vreče. Precej hudo je bilo tudi na območju Ptuja in okoliških občin, kjer so manjši vodotoki prestopili bregove in poplavljali, poroča mariborinfo.si.

Neurje in toča na štajerskem | Avtor: Jure Banfi, mariborinfo.com Jure Banfi, mariborinfo.com

Na Ptujskem je meteorna voda zalila 48 stanovanjskih objektov. Gasilci PGD Ptuj, Kicar, Spodnji Velovlek, Pleterje, Pacinje in Podvinci so vodo izčrpali. Prav tako so gasilci PGD Ptuj s peskom napolnili 600 protipoplavnih vreč, nekaj so jih postavili na kritična mesta, nekaj razdelili občanom.

V občini Hajdina so črpali meteorno vodo iz 20 stanovanjskih objektov, dvorišča gasilskega doma v Hajdošah in odstranili drevo s hiše.

Neurje in toča na štajerskem | Avtor: Jure Banfi, mariborinfo.com Jure Banfi, mariborinfo.com

Ponoči, ob 0.31, pa se je v Zavrhu, občina Lenart, sprožil manjši plaz, ki je zasul polovico ceste. Gasilci PGD Selce so očistili cesto in obvestili pristojne službe.

Sredi Starš je padel električni daljnovod in prebivalci so za več ur ostali brez električne energije. 

Neurje Nevšečnosti Slovenija Na kaj morate paziti med neurjem

Na Železnikarjevi ulici v Ljubljani je strela udarila v ostrešje stanovanjskega bloka in zanetila požar. Zaradi zamašenih prepustov pa je voda zalila hodnik, garderobo in kopalnico ljubljanske osnovne šole v Dečkovi ulici, še poroča portal RTV Slovenija. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 10:12 07.maj 2018.

    Mi lahko nekdo razloži , kdo dovoli delati kleti in pritličja nižje kot je višina dna potoka v bližini ? So to črne gradnje al so črni mal odnosno precej uni mandelci na občini !