Slovenija
20 ogledov

V nesreči niso ostali sami

Sredi Prevalj, kjer je v torek eksplodirala plinska jeklenka, se življenje še ne Žurnal24 main
Po eksploziji. Stanovalcem, ki so ostali brez strehe nad glavo, začasno ponudili druga stanovanja.

"Nekateri so si šele včeraj ogledali razdejanje, ki ga je za seboj pustila torkova eksplozija plinske jeklenke," je povedal Matic Tasič, prevaljski župan, ko smo ga vprašali, ali so že poiskali rešitev za vse, ki so začasno brez strehe nad glavo.

Hladno vreme jih ovira
"Klicali so nas župani številnih občin in celo v enem od gradbenih podjetij so nam ponudili pomoč," je dodal Tasič, vesel, da so ljudje kljub težkim časom pripravljeni pomagati. "Prostore smo očistili, zdaj čakamo na pregled inštalacij, ter izvedel se bo priklop elektrike in ogrevanja. Prostori se morajo namreč čim prej začeti sušiti, saj je od tega odvisna nadaljnja sanacija," je naštel težave.

"Zavarovalnice in cenilci so opravili svoje delo, sedmim oziroma osmim družinam smo našli nadomestno stanovanje, preostali bodo začasno pri sorodnikih," pa je povedal Marjan Berložnik, tajnik Občine Prevalje, in pohvalil sodelovanje s Stanovanjskim podjetjem Ravne na Koroškem. V zdravstveni postaji, ki deluje v stavbi, so včeraj že sprejemali paciente. "Dve ambulanti že obratujeta, še eno in laboratorij bomo za delo usposobili v prihodnjih dneh," je dejal direktor Stanislav Pušnik.

Ni v življenjski nevarnosti
Neuradno naj bi bil 44-letnik, ki naj bi si poskušal vzeti življenje, hudo opečen, a že izven življenjske nevarnosti, zaradi povzročitve splošne nevarnosti pa ga čaka kazenska ovadba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.