Slovenija
60317 ogledov

V nesreči v Bohinju umrla Lejla Švabič, MGL zavit v črno

sveča plamen
V nesreči med sprehodom v Bohinju je umrla talentirana Lejla Švabič. Ljubljansko gledališče žaluje.

Tragedija, ko je v Bohinju v nesreči zaradi majave skale umrla 37-letna Lejla Švabič, je pretresla sodelavce v Mestnem gledališču ljubljanskem.

"Lejla Švabič. Naša pogosta, spoštovana in ljubljena sodelavka. Pametna. Lepa. Izobražena. Nežna. Mlada ženska z majhnim sinom. Dramaturginja, s širokim, a blagim vpogledom v vse, kar je človeškega. Strokovno in karakterno zanesljiva. Drobna dama, brez katere novinarske konference, vaje in premiere ne bodo nikoli več iste. Pa če živimo sto let, ne bomo doumeli, po kakšni logiki prihaja smrt. Lejle ni več tukaj.

Pretreseni in prekinjeni v skupnih načrtih se od nje v mislih poslavljamo in jočemo. Spet eno hudo in okrutno slovo. Pogrešali jo bomo in nikoli je ne bomo pozabili. Prijatelji in sodelavci iz Mestnega gledališča ljubljanskega."

Na začetku razcveta kariere

Švabičeva je bila dramaturginja v predstavi Gloria v režiji Branta Šturbeja, kot asistentka dramaturgije pa je sodelovala še v predstavah Čarovnice iz Eastwicka, Vranja vrata, 3 zime in Orlando.

Policisti so o tragični nesreči, ki se je zgodila v četrtek, sporočili naslednje: "Na območju Bohinja so policisti z gorskimi reševalci obravnavali nesrečo izletnice, ki se je smrtno ponesrečila pri izviru Bistrice. Umrla je državljanka Slovenije. Okoliščine kažejo, da jo je zunaj poti hudo poškodovala večja skala, na katero se je oprijela in se je posledično prevalila nanjo."

Ansambel MGL je pred slabima dvema letoma pretresla tragična smrt igralca Gašperja Tiča.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1