Slovenija
36 ogledov

V nevarnosti 78 milijonov

Ljubljana 20.11.2013 odvoz smeti, delavca podjetja Snaga odvazata smeti na obmoc Saša Despot
RCERO. Evropski denar bodo ujeli le, če bodo januarja že začeli graditi.

"Upam, da bomo januarja ali februarja dobili gradbeno dovoljenje; če bomo, bomo ujeli rok," je včeraj o projektu Regijskega centra za ravnanje z odpadki (RCERO) Ljubljana dejal župan Zoran Janković. RCERO mora biti namreč odprt do jeseni leta 2015, če želijo zanj dobiti 77,6 milijona evropskih sredstev iz trenutne finančne perspektive.

Čakajo na dovoljenji

Težava je v tem, ker od države ne dobijo okoljevarstvenega soglasja, na katerega čakajo od poletja, in posledično gradbenega dovoljenja, je pojasnil župan: "Vse, kar smo mi morali, smo naredili. Že lani smo podpisali pogodbo z izvajalcem Strabagom, ki je končal vse objekte v prvi fazi, zdaj pa večina del stoji."

To je tudi razlog, da letos niso dobili 20 milijonov evrov evropskega denarja, je dodal. Sicer pa naj bi v okviru tega centra zgradili objekte za sortiranje in predelavo odpadkov, ki naj bi zagotovili, da bo po predelavi na odlagališču končalo le 20 odstotkov odpadkov, ki jih ne bo mogoče znova porabiti kot surovine ali energente.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.