Slovenija
44 ogledov

V nižinah bo hladneje kot na višni

Toplotna inverzija Profimedias
Zaradi toplotne inverzije bo čez dan topleje v višjih legah in na Primorskem.

Vremenoslovci za danes napovedujejo pretežno oblačno, na jugovzhodu bodo sprva možne rahle padavine. "Popoldne se bo delno razjasnilo," pravijo pri Agenciji za okolje. "Več oblačnosti bo predvsem v južni in jugozahodni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem do 11 stopinj Celzija."

Jutri bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. "Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -3, na Primorskem okoli 3, najvišje dnevne od 5 do 8, na Primorskem do 12 stopinj Celzija," pišejo pri Arso.

Toplotna inverzija

Naši kraji bodo v območju visokega zračnega tlaka, ki bo v začetku novega tedna oslabelo. "Takrat bo začel od jugozahoda pritekati bolj vlažen zrak," napovedujejo pri Arso. "Nad nami bo sprva še temperaturna inverzija."

V sredo in četrtek se bo nadaljevalo suho vreme, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost, v višjih legah in na Primorskem pa bo pretežno jasno. "V višjih legah bo razmeroma toplo," pišejo pri Arso. "V ponedeljek bo v spodnjih plasteh zapihal jugozahodni veter, v zahodni in osrednji Sloveniji se bo pooblačilo. Verjetnost za padavine se bo v začetku novega tedna malo povečala."

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.