Slovenija
97 ogledov

"V NKBM leva ne ve, kaj dela desna"

"Naša stranka je razočarana nad ravnanjem zaposlenih v NKBM, zahtevamo razveljav Žurnal24 main
Odvetniška pisarna Čeferin se sprašuje, ali je NKBM vložila krivo ovadbo zoper koprskega podjetnika.

“Ali je oseba, ki je naročila vložitev kazenske ovadbe, vložila tako imenovano krivo ovadbo? Najmanj, kar je mogoče trditi, je, da v NKBM leva roka ne ve, kaj dela desna,” komentira Uroš Pogačnik iz odvetniške pisarne Čeferin v odzivu na informacijo, da se je druga največja banka v državi odločila za kazensko ovadbo proti primorskemu podjetniku Edvinu Pejoviču.

Banka molči
Zaščita interesov. V NKBM in odvetniški pisarni Rojs, ki je spisala ovadbo zoper koprskega podjetnika, ne želijo podrobneje komentirati zadeve. Za ovadbo, o kateri smo pisali pred dnevi v članku Nasmolil NKBM?, so se v banki odločili “zaradi zaščite svojih interesov”.

Spor glede parcele ...
V ovadbi je med drugim zapisano, da naj bi podjetnik NKBM preslepil, ker je nekaj dni pred najemom šestih milijonov evrov posojila, za katere je jamčil tudi s parcelo v Ankaranu, prav to nepremičnino oddelil na svoje drugo podjetje. “NKBM trdi, da ima na tej parceli hipoteko in se torej lahko s prodajo parcele poplača. In če njena trditev glede hipoteke drži, ne glede na oddelitev ni mogla biti preslepljena,” poudarja odvetnik. Oddelitev je bila objavljena v sodnem registru, torej je bil ta podatek javen, in ker je NKBM vešča prava, so očitki, da ji je Pejovič zamolčal podatek o tej transakciji, absurdni.

... in glede danih poroštev
Glede terjatev do Mercatorja, ki naj bi jih Pejovič zastavil dvakrat – najprej NKBM in nato Banki Koper –, pa odvetnik pojasnjuje, da je imel Pejovič do najboljšega soseda toliko terjatev, da bi lahko z njimi poplačal obe banki. “Zastavljene terjatve v višini enega milijona evrov niso bile definirane. Naša stranka bankama ni zastavila istih terjatev, poleg tega je NKBM zagotovila dodatna poroštva. Banka je s Pejovičem sklenila ustni dogovor, da ga bo, če zagotovi dodatna jamstva, razbremenila danih poroštev. A NKBM tega ustnega dogovora ni upoštevala,” trdi Pogačnik.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.