Slovenija
24 ogledov

V NLB brez dela še 141 delavcev

banka NLB Anže Petkovšek
Uprava Nove Ljubljanske banke (NLB) je na osnovi podpisanega sporazuma z obema reprezentativnima sindikatoma sprejela kriterije in merila za določitev presežnih delavcev.

Seznam presežnih delavcev bo uprava potrdila, ko bo prejela dokazila zaposlenih na presežnih delovnih mestih. V drugem valu se bo število zaposlenih znižalo za 141.

Kot so sporočili iz NLB, bodo zaposleni na presežnih delovnih mestih v poslovni mreži danes pozvani k predložitvi dokazil, vezanih na varstvo pred odpovedjo zaposlitve, ter dokazil, vezanih na kriterije in merila za ugotavljanje presežnih zaposlenih.

Ob upoštevanju prejetih dokazil bo nato uprava banke potrdila seznam presežnih delavcev v poslovni mreži.

V prvi fazi ob delo 228 delavcev 

V januarja napovedani drugi fazi programa presežnih delavcev je zajetih 141 delovnih mest - v prvi lani jih je bilo 228 -, ki so bila identificirana po posameznih podružnicah poslovne mreže.

V NLB so danes poudarili, da reorganizacija poslovne mreže predstavlja enega izmed ukrepov za dolgoročno zniževanje stroškov poslovanja, posledično pa vpliva tudi na znižanje števila zaposlenih.

Banka bo vsakega presežnega delavca povabila v socialni program, s katerim bo skušala ublažiti posledice prekinitve delovnega razmerja, in ga podpreti v vseh aktivnostih pri uspešnem iskanju nove zaposlitve, so dodali.

 

Komentarjev 2
  • Johan Spohan 10:14 15.februar 2014.

    Ja ampak motike v roke tistim, ki so okradli banke, knjižice pa dobijo le curakarji, tisti na položajih pa serjejo naprej.

  • erikkk 19:23 14.februar 2014.

    tako je ....iz pisarn ven motike v roke pa na hmeljišča sezonska dela delat .... kaj se to pravi...