Slovenija
21 ogledov

V NLB "čistijo" mlade

Sindikat še čaka podatke uprave Boža Jašoviča, preden bo komentiral odpuščanje v Žurnal24 main
Odpuščanje. Zaposlenim za določen čas bodo rekli adijo. Izguba skupine NLB 220 milijonov evrov.

Od septembra je iz NLB menda odšlo že okoli 130 ljudi. Gre predvsem za tiste, ki že izpolnjujejo ali pa bodo kmalu izpolnjevali pogoje za upokojitev. Na udaru "varčevalnega načrta fitness" (do 550 ljudi manj do konca leta) naj bi bili zdaj zaposleni za določen čas. Ko se jim pogodbe iztečejo – gre predvsem za mlade, zaposlene v zadnjih dveh letih –, naj jim v banki ne bi dali službe.

Največ takih pogodb naj bi se izteklo aprila in maja, saj so v banki še decembra okoli 120 zaposlenim za določen čas pogodbo podaljšali za šest mesecev, nam je povedal eden od njih. V NLB so na vprašanja, ki smo jim jih poslali na to temo, odgovorili s suhoparnimi odstavki, prepisanimi iz lani objavljene strategije. Tudi sindikalist je dejal le: "Ne bom komentiral, še čakamo informacije uprave."

Rezi tudi med starejšimi

Po nekaterih neuradnih ocenah je v NLB za določen čas zaposlenih blizu 500 ljudi. Drugi to zanikajo in menijo, da bo treba presežne delavce najti tudi med zaposlenimi za nedoločen čas. Uprava pa naj bi ves čas trdila, da bo o tem, kdo ostane in kdo gre, odločala delovna uspešnost, ki so jo ravno ocenili.

Neuradno zaposleni ugibajo, da je že narejen tudi prvi seznam 50 presežnih delavcev. Dobro obveščeni pa, da "razen delovnih seznamov tega še ni". Uprava, ki jo vodi Božo Jašovič, komentarjev ne daje, bo pa okoli 15. februarja razkrila rezultate. Izguba NLB naj bi bila malo nad 200 milijoni evrov, skupine pa okoli 220 milijonov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.