Slovenija
63 ogledov

V NLB direktorja iščejo kar prek zavoda za zaposlovanje

NLB Anže Petkovšek
Naša največja banka NLB ima na zavodu za zaposlovanje objavljen oglas, s katerim išče direktorja kontrolinga.

Vsaj deset delovnih izkušenj, od tega pet v večjem bančnem sistemu, in magisterij znanosti - pri izobrazbi so sodeč po razpisnih pogojih sicer pripravljeni zamižati ne eno oko - med drugim v NLB zahtevajo od bodočega sodelavca. 

nlb | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Skrbel bo za planiranje strategije razvoja organizacijskega dela banke, razvoj zaposlenih, vzgojo naslednika, sodeloval pri kadrovskem izboru, organiziral delovni proces in uvajal spremembe. 

V naši največji banki od novega direktorja pričakujejo tudi, da bo predlagal in uvajal spremembe in izboljšave, ter vodil in sodeloval v delovnih in projektnih skupinah.

Kader najprej iščejo v banki

Na vrašanje zakaj kader za tako pomemben položaj iščejo kar prek zavoda za zaposlovanje, so nam iz naše največje banke skopo odgovorili: "V NLB kadre prvenstveno iščemo na internem trgu. V primeru, da na njem ni na razpolago ustreznih kandidatov oziroma kandidatov z ustreznimi kompetencami, pa z zunanjim razpisom. Postopki tečejo skladno z zakonom, kolektivno pogodbo in pravilniki banke." 

Pri tem dodajajo, da je izbor najbolj primernega kandidata za določeno delovno mesto, ki poteka v sodelovanju z zavodom za zaposlovanje, v pristojnosti nadrejenega. 

Kdaj zavod in kdaj specializirane kadrovske agencije?

Na vprašanje, koliko prijav so doslej prejeli za omenjeno delovno mesto, na NLB ne odgovarjajo, prav tako ne koliko bo novi sodelavec banke okvirno zaslužil.

NLB | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V banki nam niso pojasnili niti, kdaj se pri iskanju kadrov odločajo za specializirane kadrovske agencije in kdaj nove sodelavce iščejo prek zavoda za zaposlovanje. 

Spomnimo, prvega moža NLB Janko Medjo je pred dvema letoma skoraj odnesla pogodba z mednarodno kadrovsko agencijo Korn Ferry.

V NLB so pripeljali nekaj bivših nadzornikov in dva člana uprave, Banka pa je za njihove storitve odštela skoraj 700 tisočakov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Dusan Kokalj 17:44 13.julij 2015.

    Med klošarji je verjetno kar nekaj takih ki so bolj sposobni od zdajšnjega predsednika uprave NLB

  • h3o 12:07 13.julij 2015.

    tako je prav! na koncu bo pa iz množice 100 000 ljudi izbrana nataša pirc musar

  • Papaja Popi 10:25 13.julij 2015.

    Golazen .