Slovenija
35 ogledov

V NLB na nogah zaradi izdaje podatkov

NLB Pixsell
Po sinočnjem razkritju nepopolnega seznama največjih dolžnikov NLB bodo v banki zaradi razkrite bančne skrivnosti vložili kazenske ovadbe.

Podatki o največjih dolžnikih banke, ki jih je včeraj objavil Pop TV, namreč izhajajo iz dokumentov, ki so jih pridobili ministri, nastali pa naj bi iz še nedokončanega skrbnega pregleda banke.

Po neuradnih informacijah Financ v NLB menijo, da razkrita bančna skrivnost in podatki o njenih komitentih predstavlja nepopravljivo škodo. Podatki naj bi bili Pop TV posredovani in razkriti protizakonito, zato bo NLB podala kazenske ovadbe. Toliko huje je, pravijo viri časnika, ker razkriti podatki o komitentih še niso dokončni, poleg tega pa naj bi bila interpretacija izvzeta iz konteksta.

Poleg uprave NLB in ministrov naj bi bil prejemnik rezultatov tudi državni sekretar na finančnem ministrstvu Dejan Krušec. Kdo je zdaj podatke posredoval novinarjem, bodo tako morali ugotoviti organi pregona.

Cerkveni Zvon največja izguba za NLB

Na seznamu 20 podjetij, ki so dobila največje tvegane kredite ter tako povzročila banki največ težav, prednjači Zvon, ki NLB dolguje 126 milijonov evrov.

Pri posojilih SCT je pričakovana izguba za banko 84 milijonov evrov, pri Vegradu 85 milijonov evrov, pri Primorju 72 milijonov evrov, pri Kraškem zidarju pa 23 milijonov evrov. Zaradi posojil družbi Viator&Vektor v NLB pričakujejo izgubo v višini 51 milijonov evrov, zaradi posojil Istrabenzu pa 20 milijonov evrov.

Več preberite v tej povezavi.

Komentarjev 17
  • dragec 08:26 16.julij 2012.

    Butec, vlada JJ je kriva za kreditno politiko NLB iz časa vladavine 2004 - 2008. To je dejstvo.

  • Darko 17:38 13.julij 2012.

    zakonsko luknjo imaš 1111 garantirano v glavi

  • Darko 17:37 13.julij 2012.

    IN KATERA VLADA JE NAREDILA TO REVIZIJO, da ni slučajno Ropova ali Pahorjeva.Aja janševa, ki je kriva da jse je delilo nepovratna sredstva, matr ste modeli klele