Slovenija
9 ogledov

V noči brez nesreč poostren nadzor

Žurnal24 main
Jutri Zavod Varna pot zaključuje projekt Evropska noč brez prometnih nesreč. V lokalih bodo nagovarjali mlade. Tiste, ki bodo imeli v krvi 0.0 mg alkohola, bodo nagradili. Poostren policijski nadzor.

Projekt Evropska noč brez prometnih nesreč poteka od 11. oktobra do jutri. Zavod Varna pot je te dni na Petrolovih bencinskih servisih obveščal voznike o preventivnih dejavnostih in problematiki alkohola ter delil informativne letake. Izvedli so anketo, kjer jih je zanimalo, koliko ljudi je že sedlo za volan pod vplivom alkohola.

Stalno imamo stike z mladimi, ki so imeli izkušnje s takimi nesrečami. Precej je takšnih, kjer je bil vzrok za nesrečo alkohol. Teh zgodb je na tisoče. Na žalost marsikoga tudi to ne strezni.
Katja Blatnik

Številni priznali vinjenost
Rezultati več kot 3 tisoč anketiranih voznikov bodo znani v naslednjih dneh. "Odziv je bil zelo pozitiven, podpirajo aktivnosti proti vožnji pod vplivom alkohola. Jih je pa res kar veliko povedalo, da so že vozili pod vplivom alkohola," nam je povedala Katja Blatnik, projektni vodja v Zavodu Varna pot.

Jutri se projekt zaključuje, in sicer z dejavnostmi v sedmih nočnih lokalih po državi. Tam bodo člani zavoda spodbujali mlade k abstinenci od alkohola, jih povabili k sodelovanju pri preizkusu alkoholiziranosti in nagradili tiste, ki bodo "napihali" 0.0.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Poostren nadzor policistov

"Ostale bomo opozarjali na nevarnosti in predstavili razloge, zakaj naj raje ključe od avtomobila pustijo pri prijatelju, gredo s taksijem ali kako drugače. V akciji sodeluje tudi policija in bo delovala restriktivno. Jutri bodo izvajali poostren nadzor nad vozniki," še pravi Blatnikova.

Aktivnosti bodo izvajali od 22. do 6. ure, in sicer v:
– Ljubljani (Na balanci, Hugo Barerra Club),
– Mariboru (Ribičija),
– Celju (Branibor pub),
– Novem mestu (Kava bar Rondo),
– Kopru (Bellavita) in
– Kranju (Big Star).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.