Slovenija
21 ogledov

V noči na petek snežni metež

sneg Anže Petkovšek
Železnice bodo okrepile število vlakov. Agencija za okolje ljudi opozarja, naj se ne zadržujejo v bližini električnih drogov.

V večjem delu Slovenije močno sneži. Ponoči bo sneženje v večjem delu Slovenije prehodno ponehalo. Jutri bo oblačno, padavine bodo zjutraj in dopoldne od juga zajele vso Slovenijo. V nižjih predelih Primorske bo deževalo, drugod snežilo.

Najmočnejše bo snežilo od četrtka popoldne do petka popoldne. V noči na petek je napovedan snežni metež. V večjem delu države bo po napovedih agencije za okolje zapadlo od 25 do 40 centimetrov snega, na vzhodu tudi 50 centimetrov.

Ciklonsko območje, ki se zadržuje nad zahodnim Sredozemljem, se bo v noči na petek prek Italije pomaknilo nad severni in srednji Jadran. Nad Slovenijo v višinah pihajo južni do jugovzhodni vetrovi, pri tleh pa se bo v naslednjih dneh krepil severovzhodni veter.

Sneženje se bo okrepilo že v četrtek čez dan

Sneženje se bo krepilo v četrtek tekom dneva še posebej pa v noči na petek in bo predvsem v vzhodni polovici Slovenije vztrajalo tudi še večji del petka. S približevanjem središča ciklona se bo krepil tudi severovzhodni veter in burja na Primorskem s sunki tudi nad sto kilometrov na uro. Ponekod na Primorskem tudi ni izključena poledica.

V noči s četrtka na petek in v petek dopoldne bo močan veter prenašal suh novozapadli sneg in gradil zamete v velikem delu države.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.