Slovenija
18 ogledov

V notranjosti sneži, sneg ne povzroča težav

sneg Saša Despot
Tako kot so vremenoslovci tudi napovedali; v notranjosti države sneži. Padavine za zdaj ne povzročajo večjih nevšečnosti. Prihodnji teden bo povsem drugačna vremenska slika.

Ljubljana, Maribor, Novo mesto, v notranjosti države sneži. Kot napoveduje Arso, se bo proti večeru začelo jasniti, ponoči in jutri zjutraj bo že delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Jutranje temperature bodo od - 4 do 2 stopinji Celzija.

Jutri čez dan se bo oblačnost spet povečala, a padavin meteorologi ne napovedujejo. Dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Vikend bo lep, tudi prihodnji teden bo suho

V soboto dopoldne se bo postopno razjasnilo tudi v notranjosti Slovenije; proti večeru se bo sicer pooblačilo, a do nedeljskega jutra se bo spet razjasnilo; v nedeljo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.

Prihodnji teden bo suho vreme vse od ponedeljka do nedelje. "Vremenske motnje bodo občasno povečale oblačnost nad našimi kraji, zaradi šibkega jugozahodnika pa bo predvidoma spet bolj oblačno in tudi zamegljeno na Primorskem. Dnevne temperature bodo do okoli 10 stopinj," napovedujejo na Arsu.

2015 najtoplejše od začetka merjenja

Te dni v Ženevi zasedajo meteorologi Združenih narodov, ki ugotavljajo, da je letošnje leto najtoplejše od začetka merjenja. Povprečna temperatura bo letos verjetno prvič stopinjo višja kot v predindustrijski dobi poznega 19. stoletja, sporoča Svetovna organizacija za meteorologijo (WMO).

"Leta 2015 bo očitno najtoplejše, tudi temperatura gladine oceanov je na najvišji ravni, odkar so se začele meritve," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedal vodja WMO Michel Jarraud. "To so slabe novice za planet," je pripomnil.

Podnebje letošnjega leta so bo zaradi različnih razlogov zapisalo v zgodovino, je še menil Jarraud ter dodal, da je koncentracija toplogrednih plinov dosegla nove rekorde. Prav tako so v številnih delih sveta zabeležili ekstremne vremenske fenomene, k čemur prišteva tudi obilna deževja v delih Južne Amerike, Severni Afriki in na Kitajskem.

"Emisije toplogrednih plinov, ki spreminjajo vremenske razmere, je mogoče nadzorovati. Imamo znanje in orodja za to," je pred podnebnim vrhom v Parizu še menil Jarraud.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.