Slovenija
62 ogledov

V novem bazenu motna voda

Na novem kopališču ni vgrajena stara črpalka, je pa nekaj starih povezav, je poj Žurnal24 main
Osvežitev. Kljub na videz nečisti vodi upravljalec vztraja, da je bazen Brestanica primeren za kopanje.

Voda v bazenu je tako umazana, da se ne vidi niti črt na dnu,” se je pritožil kopalec in dodal, da je vseeno treba plačati polno ceno vstopnice. “Stanje ni tako dramatično, kot opisujete, saj v bazenu že od jutra trenirajo plavalci krškega Celulozarja,” je pojasnil David Radej, direktor Zavoda Regio, ki upravlja kopališče.

Priznal pa je, da je voda kalna, da na površju plavajo muhe in mušice ter nekaj listja, ki ga je naneslo nočno neurje. “Toda stanje klora je normalno, tudi mikrobiološke meritve so pokazale, da je vse v mejah normale,” je povedal Radej in dodal, da zato pač ne morejo znižati cen vstopnic.

Splet naključij
Vzrok za kalno vodo so ekstremne razmere, saj so temperature visoke, kopalcev ogromno, nočni naliv je nanesel listje, sistem v strojnici pa temu ni bil kos in ni mogel sproti filtrirati vode,” je navedel Radej. Ob zaključku redakcije so bili serviserji še na poti, tako da nam ni znano, ali je to res edini vzrok. “Če se bo izkazalo, da se je dejansko zgodila okvara, bomo ustrezno ukrepali in o tem prek medijev obvestili uporabnike,” je sklenil Radej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.