Slovenija
5 ogledov

V novo leto na prostem

Žurnal24 main
Silvestrovanje. Nekatere občine brez ognjemeta, drugod bodo skromnejši.

Na Pohorju bo zbrane zabaval ansambel Carnival, v ceno gondole pa je vštet tudi topli napitek. Zadnja bo v dolino odpeljala ob 3. uri zjutraj. Za povečavo kliknite na sliko. (Foto: Grafika Žurnal24)

Mariborčani bodo najdaljšo noč v letu na Trgu svobode dočakali ob zvokih Domna Kumra. Polnočnemu voščilu župana Franca Kanglerja bo sledil desetminutni ognjemet, gostja večera pa bo Nuša Derenda, ki ji bo Zavod za turizem Maribor za uro in pol nastopa plačal slabih 9.500 evrov. “Varčevali smo pri programu in ognjemetu, ki bo letos za več kot 40 odstotkov cenejši in bo stal dobrih štiri tisoč evrov,” pravi direktor zavoda Milan Razdevšek.

Cenejši in pet minut krajši ognjemet bo tudi v Celju, kjer bo zbrane na Trgu celjskih knezov do treh zjutraj zabavala skupina Čuki. Velenjčani bodo skok v novo leto na Titovem trgu dočakali z Natalijo Verboten. Skromnejši ognjemet pripravljajo tudi v Lenartu in Murski Soboti. “Letos smo varčevali predvsem pri nastopajočih, saj bosta namesto zvenečih imen nastopili domači zasedbi Sončna uprava in Blue Planet, celoten strošek silvestrovanja pa ocenjujemo na 13 tisoč evrov,” je povedala Darja Potočnik z murskosoboške občine.

Razsvetljevanju neba pa so se zaradi recesije odpovedali na Ravnah, v Črni na Koroškem, Dravogradu, na Ptuju in v Slovenj Gradcu, kjer so iz občinskega proračuna za silvestrovanje namenili nekaj več kot dva tisoč evrov, nebo pa bo razsvetlila zanimiva ognjena predstava žonglerske skupine Čupakabra. Na Ptuju bodo sredstva, ki bi bila porabljena za ognjemet, podarili v dobrodelne namene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.