Slovenija
1 ogledov

V novo leto v rock ritmih

Mnenja o okrasitvi mesta so deljena, zabavnih prireditev pa ne manjka. (Foto: Je Žurnal24 main
Okrasitev. Letos v mestu več lučk in prireditev.

Novo mesto. "Decembra smo različni organizatorji namenili posebno pozornost mlajšim – s številnimi glasbenimi in plesnimi predstavami, otroškimi delavnicami ter drugimi prireditvami," pravi direktor zavoda za turizem Ivo Kuljaj, ki je prepričan: "V nekaj letih bo Novo mesto eno od najlepše okrašenih in osvetljenih mest v Sloveniji."

Poleg Glavnega trga in dela Rozmanove ceste je letošnja novost okrašen park pred Kulturnim centrom Janeza Trdine. Prav tam bo še posebno živahno od 26. do 30. decembra, ko bo zaživelo pravljično mesto – Dežela Juju.

Zabava za vse generacije
Otroci in starši bodo uživali na božičnih vožnjah z Rudolfovim splavom po reki Krki, ki bo prav tako okrašena. Vožnje s splavom bodo 26., 27., in 30. decembra ob 15. uri izpred pristana na Loki. Glavni trg bo do konca leta ob ponedeljkih in četrtkih popestril Rudolfov sejem rokodelstva ter domače in umetne obrti. Hostel Situla bo za božične in novoletne praznike na široko odprl vrata vsem gostom, na silvestrovo pa bo odprt vso noč. Tudi letos bo organizirano silvestrovanje na prostem. Na Glavnem trgu bo izbrano glasbo vrtel DJ Kova, program bo povezoval Silvo Polak, malo pred polnočjo pa bo na oder stopila domača zasedba Dan D.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.