Slovenija
2339 ogledov

V okolici Branika iščejo pobeglo pitonko

kraljevi piton Profimedia
Pitonka je zadnji julijski dan pobegnila iz poškodovanega terarija na prosto.

V okolici Branika iščejo kraljevo pitonko Bajso, ki je ušla iz terarija. Lastnik kače je povedal, da se je kača kljub kartonasti oviri izvila iz poškodovanega terarija in pobegnila skozi odprta vhodna vrata, poročajo Primorske novice. Predvidevajo, da se je kača umaknila v bližnji gozd. 

Kačolog Griša Planinc je za Primorske novice dejal, da ima taka kača veliko zob, a ni nevarna za človeka. Aktivna je zvečer in ponoči, čez dan pa najverjetneje leži v kakšnem grmu. Kača bi človeka ugriznila le, če bi jo ta nadlegoval ali jo želel sunkovito prijeti. Po njegovih besedah so ogrožene le manjše živali, kača pa bo težko preživela zimo v naravi. 

Kraljevi piton je najmanjši med afriškimi pitoni. Odrasla kača meri od 100 do 120 centimetrov. Tehtajo od 1,5 do 2 kilograma. Samci so manjši od samice. Kraljevi pitoni niso napadalni, so dokaj mirni. Živijo od 20 do 30 let. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.