Slovenija
24 ogledov

V okolje tisoč litrov nafte

Nafta sod istockphoto Žurnal24 main
V občini Rače je pri prečrpavanju nafte v okolje izteklo okoli tisoč litrov nafte. Zaradi hitrega posredovanja pristojnih služb naj ne bi bilo posledic za okolje. V Motvarjevcih izlitje gnojevke in mulja.

"Nekaj po 18. uri je v skladišču Petrola v občini Rače - Fram prišlo do izlitja nafte. Mariborski poklicni gasilci so na kraju dogodka ugotovili, da je pri prečrpavanju iz cistern vagonov v rezervoarje izteklo približno tisoč litrov nafte, večina v lovilne jaške. Madež velikosti petih kvadratnih metrov na kraju izteka so počistili delavci Petrola," so zapisali predstavniki Uprave RS za zaščito in reševanje.

Posledic za okolje zaradi hitrega posredovanja ni bilo, kljub temu pa so bile o izlitju obveščene vse pristojne službe.

Izlitje gnojevke in mulja

Podobna nesreča se je zgodila tudi v občini Moravske Toplice. Malo pred 17. uro se je iz bioplinarne v Motvarjevcih izlila gnojevka in mulj. Gasilci iz Prostovoljnega gasilskega društva Motvarjevci so s curki vode izprali bližnje ulice. Pristojne službe so bile obveščene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.