Slovenija
401 ogledov

V Pahorjevem štabu na trnih: "Tesno bo!"

Volitve 2017 štab Boruta Pahorja
1/5
Anže Petkovšek
Nihče si ne drzne napovedati rezultata.

V volilnem štabu Boruta Pahorja je pred pričakovanjem prvih zanesljivejših delnih izidov drugega kroga predsedniških volitev vse bolj živahno, prevladuje pa prepričanje v njegovo zmago. Po besedah predsednika SD Dejana Židana je pričakovanje, da bo Pahor zmagal, povsem upravičeno. V zmago verjame tudi predsednik DeSUS Karl Erjavec.

Volitve 2017 štab Boruta Pahorja | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Židan je v izjavi pred zaprtjem volišč dejal še, da si želi Pahorjevo zmago. Ocenil je, da tokratne volitve niso bile povsem običajne, saj volivci niso zgolj izbirali med dvema kandidatoma, pač pa ocenjevali delo dosedanjega predsednika republike Pahorja.

Pahor je v predvolilni kampanji moral po oceni Židana pojasnjevati predvsem svojo zmerno vlogo in politiko iskanja soglasja, ki sta značilni zanj. "Če bo zmagal, bo zmagala misel, da je treba sodelovati," je dejal.

Tudi predsednik DeSUS Karl Erjavec Pahorju napoveduje zmago. Kot je dejal v volilnem štabu, je že pred tremi tedni vedel, da je ta v rokah Pahorja, zato je bilo po njegovih besedah škoda denarja za še en krog volitev.

Volitve 2017 štab Boruta Pahorja | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
V Pahorjevem volilnem štabu v hotelu Union v Ljubljani je za zdaj kopica novinarjev, snemalcev in fotografov, videti pa je tudi vidne člane SD in DeSUS, torej strank, ki sta mu izrekli podporo. Tu so poleg predsednika SD Židana in predsednika DeSUS Erjavca še obrambna ministrica Andreja Katič, evropska poslanka Tanja Fajon, vodja poslanske skupine SD Matjaž Han in velenjski župan Bojan Kontič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.