Slovenija
4072 ogledov

V parlamentu glasovanje, pred parlamentom protest

Državni zbor Saša Despot
Pred poslopjem parlamenta je okoli 200 protestnikov s skandiranjem in transparenti pozvalo k padcu vlade.

Ob robu razprave o konstruktivni nezaupnici vladi je podporo zamenjavi vlade na Trgu republike pred poslopjem parlamenta izrazilo okoli 200 protestnikov, znanih tudi kot petkovi kolesarji, a jih je bilo na kolesih danes manjši del. S skandiranjem in transparenti so pozivali k padcu vlade.
                   
Protestniki so na Trgu republike razprostrli tudi pano, na katerega so zapisali imena poslancev SMC in DeSUS, pod njih pa pripisali "Gledamo vas". Z napisi so jih obenem opozarjali, da imajo "zadnjo priložnost".

S skandiranjem in pisanjem s kredo po tleh so pozivali k padcu vlade, na transparentih so bili zapisi "Dol z vlado", "Vlada pada", "Sramota", "Dovolj JJ" in podobno. Transparente so protestniki nameščali celo na policijska vozila.

Prišlo je tudi do manjšega incidenta, ko so policisti eni od protestnic vzeli megafon. To je nekatere protestnike dodatno razburilo in so policistom sledili do njihovih vozil. Policisti so sicer udeležence opozarjali, da gre za neprijavljen shod in naj upoštevajo njihova navodila.

Popisovanja udeležencev zaradi kršenja protikoronskih ukrepov oz. prepovedi zbiranja nad 10 oseb pa ni bilo opaziti. Ena izmed protestnic dokumentov ni želela pokazati, zato so jo policisti odvedli.

Konstruktivno nezaupnico s predlogom za izvolitev predsednika DeSUS Karla Erjavca za mandatarja, o kateri danes na maratonski seji razpravlja DZ, je predlagalo enajst poslancev LMŠ, SD, Levice, DeSUS in SAB. Prvotnim desetim podpisnikom se je namreč pridružil še poslanec LMŠ Jani Möderndorfer.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 11
  • Naklonsky 14:46 16.februar 2021.

    Da, in zdaj naj vlada zaradi drhali odstopi ... ta je pa dobra!

  • la 13:57 16.februar 2021.

    200 ljudi ni nič,razen če bi z bagerji prišli pol bi pa morda zaleglo

  • kapibara 13:35 16.februar 2021.

    Mi pa gledamo njih pred bankomati, kako 21 v mesecu dvigujejo enormno visoko nezasluženo/ podarjeno jim, socialo..