Slovenija
2298 ogledov

"V peklu je lepše, kot je bilo meni v zadnjih letih"

Sodišče Profimedias
Stečajni upravitelj je zaradi nevestnega dela obsojen na pogojno kazen.

Stečajni upravitelj Branko Đorđević je bil na velenjskem okrajnem sodišču zaradi nevestnega dela v službi obsojen na pogojno kazen petih let zapora s preizkusno dobo enega leta, poleg tega leto dni ne sme opravljati dela upravitelja. Sodba še ni pravnomočna, danes poročata časnika Delo in Dnevnik.

Sodišče je sledilo obtožnemu predlogu, da je Đorđević kot stečajni upravitelj v stečaju samostojnega podjetnika Pera Likoviča pri prodaji njegovih nepremičnin zavestno kršil zakon.

Šlo je za prodajo polovice Likovičeve hiše, ki jo je upravitelj štirikrat neuspešno prodajal na dražbi, nato pa z zbiranjem ponudb našel kupca. Z njim je sklenil kupoprodajno pogodbo, ki pa je ni poslal Janji Likovič, ki bi lahko kot lastnica druge polovice hiše uveljavljala predkupno pravico. Hiša je po navedbah časnikov ocenjena na 300.000 evrov, upravitelj pa je polovico prodal za 17.000 evrov.

Zadoščenje

Likovičeva je vložila tožbo za razveljavitev pogodbe, jo na prvi stopnji dobila, višje sodišče pa je sodbo nato razveljavilo in zadevo vrnilo v ponovno odločanje. Likovičeva je podala tudi kazensko ovadbo proti upravitelju.

"Ena stvar je, da dela nisem dobro opravil. Ampak naklepa pa res ni bilo! Pisno je nisem obvestil, sem jo pa poklical, a ni imela denarja, da bi polovico hiše odkupila. Še zdaj imata z možem skupaj za več kot pol milijona evrov dolgov, tudi hipoteke na hiši. Tožil sem jo zaradi blatenja in tožbo dobil," je po pisanju Dela povedal Đorđević. Ali se bo na sodbo pritožil, še ne ve.

Likovičeva je zadovoljna. "To je zadoščenje. V peklu je lepše, kot je bilo meni v zadnjih letih," je dejala in izrazila pričakovanje, da se bodo postopki, ki še niso končani, zanjo zdaj ugodno iztekli. Proti Đorđeviću bo vložila še odškodninsko tožbo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
 • Avatar darklord
  darklord 11:21 20.april 2018.

  lep primer s čem naj se AKTIVNO ukvarja sodni sistem; s takimi paraziti , kot so omenjeni stečajni upravitelj in njemu podobni;

 • Avatar Leon
  Leon 16:12 19.april 2018.

  Slovenija je država pravnih hegemonov in ne pravna država . Preverite kdo so snovalci zakonodaje RS .

 • Lavdan 13:39 19.april 2018.

  Pet let pogojno na eno leto preizkusne dobe.. Kje je tu logika. Nikdar več ne bi smel opravljati enakega ali podobnega dela.