Slovenija
15945 ogledov

Huda nesreča, ena oseba je v kritičnem stanju

Pešec Shutterstock
V Logatcu se je huje poškodoval pešec, potem ko je vanj trčila voznica. Njegovo življenje je ogroženo.

S Policijske uprave Ljubljana Pri prometni varnosti so včeraj obravnavali 26 prometnih nesreč z materialno škodo, 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan pešec. Večkratnima kršiteljema cestnoprometnih predpisov so zasegli vozili. 

Kot je razvidno iz policijskega poročila PU Ljubljana, se je včeraj okoli 17.30 na Tržaški cesti v Logatcu, zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in pešec. "Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je pešec v temnih oblačilih nenadno stopil na vozišče, vanj pa je trčila voznica, ki je pripeljala iz smeri Dola proti Taboru," so zapisali na PU Ljubljana. Dodali so, da se je pri tem pešec huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah prometne nesreče. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. 

Pošteno napihal

Iz poročila je razvidno tudi, da se je včeraj, okoli 18. ure, na Tržaški cesti na Brezovici pri Ljubljani zgodila prometna nesreča. V nesreči sta bila udeležena voznika osebnega in kombiniranega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik kombija zaradi neprilagojene hitrosti trčil v vozilo, ki je pred njim zavijalo levo. Pri tem sta se voznika lažje telesno poškodovala. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku kombija pokazal 0.86 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. "Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo," so na PU Ljubljana zapisali v sporočilu za javnost.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.