Slovenija
14 ogledov

V petek bo sneg pobelil Slovenijo

Sneženje bo ponehalo v soboto dopoldne, v nedeljo popoldne pa bo spet začelo sne Žurnal24 main
V petek dopoldne bo začelo snežiti, zapadlo pa bo do 15 centimetrov snega. Temperature se bodo spustile krepko pod ničlo.

Že danes smo občutili prve znake zime, saj so se temperature ponekod spustile tudi do 5 stopinj Celzija pod ničlo. Letos pa bo že konec jeseni radodaren za ljubitelje belih poljan, saj nas bodo jutri dopoldne po večjem delu Slovenije razveselile snežinke. Na Agenciji RS za okolje so za zurnal24.si povedali, da bo po vsej verjetnosti zapadlo od 5 do 15 centimetrov snega, sneženje pa naj bi ponehalo v soboto dopoldne, čez dan pa se bo zjasnilo.

"Temperature bodo zaradi snežne odeje še nižje. Pred nami je prava zima, za zdaj nič ne kaže na otoplitev, vreme pa bo nestanovitno s padavinami. V bistvu bo kakšen teden zelo pestro," je povedal dežurni prognostnik, ki dodaja, da bi se lahko zgodilo tudi, da bi nad našo državo prišel ciklon, zaradi katerega bi se lahko ozračje segrelo, toda tega prihodnji teden ni pričakovati.

Ljubitelji zime, pripravite torej šale, kape in rokavice! Do petka popoldne bo pobelilo skoraj vso Slovenijo, nič topleje pa ne bo niti Primorcem, saj bo ob severnem Jadranu pihala zmerna do močna burja. Čeprav bo sneženje v soboto ponehalo, pa bodo v nedeljo padavine spet zajele vso državo. Vikend, ki je pred nami, bo torej mrzel s kar precejšnjo količino snega za ta čas.

V gorah že dva metra snega
Snežna odeja ponekod v gorah sega tudi do 190 centimetrov. Na Voglu je zapadlo 40 centimetrov snega, v Ratečah 11 centimetrov, na Krvavcu pa 8 centimetrov. Tudi v gorah bo jutri oblačno in megleno, čez dan pa bo snežilo. Temperatura na 1500 metrih bo okoli -5, na 2500 metrih pa -11 stopinj Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.