Slovenija
21 ogledov

V petek tudi do 600 metrov

Današnji posnetek s Kobarida (Foto: Bralka) Žurnal24 main
Hladna fronta se približuje Sloveniji. V petek sneg pod tisoč metri. Toplo in suho obdobje se zaključuje.

"V petek se bo meja sneženja spustila pod tisoč metrov, koliko pod tisoč, je odvisno od tega, kolikšna bo ohladitev ozračja," pravi dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje Janez Markošek.

Vremenska fronta bi po prvih napovedih morala ozračje ohladiti že v sredo, a se je na srečo prestavila na petek. Tako smo pridobili dva dodatna dneva za uživanje na soncu. Če imate možnost, ju le izkoristite, saj se s petkom zaključuje toplo in suho obdobje, ki smo mu bili priča v zadnjem mesecu. Ozračje se bo občutno ohladilo, vrhove pa bo pobelil sneg.

"V petek bo oblačno, deževno in občutno hladneje. Meja sneženja se bo na Gorenjskem, Notranjskem in Kočevskem predvidoma spustila pod tisoč metrov nadmorske višine. Koliko pod tisoč, je težko reči, saj je šele torek, hkrati pa je to odvisno od tega, za koliko se bo ohladilo. Zapihal bo tudi severni do severovzhodni veter, na Primorskem močna burja," nam je povedal Markošek.

Po poročanju radia slovenija pa se sneženje lahko spusti tudi do 600 metrov.

Rekordne temperature morja

"Septembra 2011 smo zabeležili rekordno toplo morje ob slovenski obali. Srednja mesečna temperatura morja je bila 24,2 stopinji Celzija, kar je najvišja izmerjena srednja mesečna temperatura za september v opazovalnem obdobju 1957 - 2011. Letošnja septembrska temperatura morja presega obdobno povprečje kar za dve stopinji Celzija," so na spletni strani zapisali na Arso.

Dodajajo, da so do 20. septembra smo namerili povsem poletno temperaturo morja, nad 25 stopinj Celzija. "Šele v zadnji tretjini meseca se je morje nekoliko ohladilo," dodajajo.

Zelo visoke srednje mesečne septembrske temperature morja nad 23,5 stopinj Celzija so zabeležene še v letih 1987, 1994, 1999 in 2002, še pravijo na Arso.

Prihajajo običajne temperature

"Temperature, ki prihajajo, bodo bolj običajne za oktober kot te, ki jih imamo zdaj. Ampak glede na to, da se lahko temperature popoldne spustijo na pet stopinj, lahko rečem, da tudi to ni normalno za ta čas," pravi dežurni prognostik.

Deževalo bo le v petek, malo pa lahko tudi v soboto ali nedeljo. Temperature bodo že v soboto prijaznejše. "V soboto se bo ozračje že segrelo, tudi padavin ne bo več ali pa jih bo zelo malo. Toplo vreme se je zaključilo in temperature od ohladitve naprej ne bodo več presegle 20 stopinj," je še povedal Markošek.

Komentarjev 3
  • dejviddd 21:37 05.oktober 2011.

    Saj danes že večina ljudi ve za skrivni projekt HAARP in umetno kreiranje neviht itd.. Plus da letala cele dneve letajo in spuščajo kemijske setavine + zmesi kovin.. ki nato v zraku kondenzirajo in ustvarijo umetne oblake.. Kaj je namen ...prikaži več Chemtrail-ov in HAARP projekta pa raziščite sami. No ta fronta je pač ena takih umetno sproduciranih front...

  • Kofetkanje Ljubezenske Težave 11:40 04.oktober 2011.

    Bi pa rada videla ta seng v petek.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 10:58 04.oktober 2011.

    Novinarka gospa Lucija C.,je verjetno študirala novinarstvo pri zblojencih preko luže,saj nam hoče vsilit svojo napoved katastrofe za petek,ko naj bi padlo 6 kapelj dežja in 8 snežink na Kredarici?Ne vem od kje taka črnogledost novinarjev Žurnala za vremenske spremembe?Še ...prikaži več dobro,da ne živimo na Japonskem saj bi bil za petek napovedan cunami 10.stopnje ali najhujša oblika, kakorkoli jih že označujejo!V glavnem s takimi bombastičnimi naslovi si zbijate kredibilnost,da ste resen časopis!