Slovenija
22 ogledov

V peto do pol tone cipljev

ribe
1/5
Janez Mužič
Ribiči so domov prišli polnih rok.

"Za ciplje bo letos še čas, saj imamo dovoljenje za njihov izlov v portoroškem ribolovem rezervatu do konca aprila in vremenska napoved kaže, da se bo ohladilo,“ komentira piranski ribič Zlatko Novogradec, ki je vodil današnji, že peti letošnji poskus tradicionalnega izlova cipljev, ki se pozimi zbirajo v jatah.

Danes zjutraj se je na portoroškem glavnem pomolu trlo ljudi, saj se je hitro razvedelo, da se 12 ribiških ladij k obali vrača s 500 kilogrami cipljev in 300 kilogrami drugih rib. Ribiči so se na izlov odpravili v četrtek ponoči in jato cipljev zaznali pri izlivu Dragonje v Piranski zaliv. Tradicionalni zimski izlov cipljev je sicer zadnja leta precej manj uspešen, kot v preteklosti. 

Komentarjev 2
  • vodomecs 23:48 21.marec 2014.

    "Danes zjutraj se je na portoroškem glavnem pomolu trlo ljudi, saj se je hitro razvedelo, da se 12 ribiških ladij k obali vrača s 500 kilogrami cipljev..."Pa mi smo že ja kot v Afriki.... par ribičev priplje nekaj ...prikaži več rib (verjetni jih en ribič kjerkoli drugje kot tu nalovi več...) in butasta raja dere na pomol po jeb..e ciplje... WTF je to?!?!?Pa kaj se vi delate norca?? 12 ladij s 500kg cipljev in to je zdaj novica dneva?!? 40+kg na ladjo... Kam smo mi padli v tej kur...i državi!!! Od butastih medijev do preklete revščine... In zdaj bomo vsi srečne, kajne žurnalčki?!

  • Ziher 22:15 21.marec 2014.

    Glede na naslov članka predvidevam, da so jih ulovili z rokami in ne z mrežo.