Slovenija
3583 ogledov

V Piranu so se oglasile sirene

Visoka plima v Piranu Janez Mužič
Na Agenciji RS za okolje (Arso) izdali opozorilo.

V petek ob 22.30 je v Piranu morje pričelo zaradi visokega plimovanja in vetra poplavljati nižje dele obale, zato je bila ob 23.02 sprožena sirena – opozorilo na nevarnost. Poplavilo je Punto, Prešernovo, Kidričevo in Cankarjevo nabrežje ter pomol.

Na Agenciji RS za okolje (Arso) so opozorili, da bo morje danes v času jutranje in večerne plime poplavilo nižje dele obale predvidoma v višini okoli desetih centimetrov. Ljubljanica pa se bo danes v manjšem obsegu razlivala na Ljubljanskem barju. Obstaja tudi možnost manjših razlivanj rek predvsem v severni polovici države.

Na Arsovi spletni strani je tudi opozorili, da bo danes in v nedeljo zaradi večje količine novega snega predvsem v visokogorju Julijskih Alp velika nevarnost snežnih plazov.

Kolone na obvoznici pri izvozu Center | Avtor: PIC (spletna kamera) PIC (spletna kamera)

Na cestah pričakujte kolone vozil

Mnogi bodo podaljšan praznični vikend izkoristili tudi za oddih na morju. Zato na prometno-informacijskem centru danes dopoldne pričakujejo močno povečan promet iz Avstrije proti Hrvaški. O prometnem kolapsu na mejnih prehodih so sicer poročali že v petek, pričakujejo pa ga tudi v nasprotno smer ob koncu velikonočnih praznikov v ponedeljek.

Nekaj težav pa bo v naslednjih dneh v prometu po napovedih Prometno-informacijskega centra za državne ceste povzročal tudi prehod na nov sistem cestninjenja tovornih vozil in spreminjanje signalizacije, zato pred cestninskimi postajami pričakujejo občasne zastoje.

Vreme dopustnikom sicer ne bo najbolj naklonjeno, saj meteorologi za konec tedna, razen ponedeljka, napovedujejo pretežno oblačno in deževno vreme. V visokogorju Julijskih Alp pa bo zapadla tudi večja količina novega snega, zaradi česar na Agenciji RS za okolje opozarjajo na veliko nevarnost snežnih plazov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.