Slovenija
18 ogledov

V pisarnah na Brdu do 40 stopinj

Načrtovalci centra pri Brdu so za elito lepo poskrbeli z klimatiziranimi prostor Žurnal24 main
Združenje policistov Slovenije je inšpektorat za delo obvestilo o nemogočih delovnih razmerah policistov pri protokolarnem objektu Brdo. V kontrolnem objektu so namerili kar 40 stopinj.

Združenje policistov Slovenije je obvestilo inšpektorat za delo o kršitvah zakona o varnosti in zdravju pri delu v protokolarnem objektu Brdo pri Kranju. Združenje navaja, da so prejeli več prijav policistov, ki so začasno premeščeni na nadzorno točko pri protokolarnem objektu, kjer so v delovnih prostorih namerili okoli 40 stopinj Celzija.

Sporen naj bi bil objekt pri vhodu v protokolarni objekt, tako imenovani rastlinjak, v katerem policisti opravljajo naloge nadzora in varovanja, je v sporočilu za javnost zapisal sekretar združenja Teodor Goznikar.

Namerili so 39,8 stopinje
Združenje v obvestilu inšpekciji navaja, da naj bi policisti v dneh, ko je bilo vreme sončno, v objektu namerili 39,8 stopinje Celzija. Policisti so delodajalca opozorili, da so delovni pogoji neustrezni, vendar se delodajalec na opozorila ni odzval tako, da bi vzpostavil normalne pogoje dela, so zapisali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.