Slovenija
21 ogledov

V Planici je padel nov rekord

Med tujimi obiskovalci so prevladovali glasni Avstrijci. Žurnal24 main
Gledalci so v Planici postavili nov rekord, saj je prizorišče smučarskih skokov obiskalo 64 tisoč gledalcev.

Smučarske polete v Planici si je letos v treh dneh ogledalo okoli 64 tisoč obiskovalcev, so ob koncu tekmovanja sporočili organizatorji. Tako je letos polete na slovenski velikanki obiskalo rekordno število gledalcev, lani jih je bilo 58 tisoč.

Kljub veliko navijačem pa policisti niso imeli opravka z nobenim večjim incidentom, so nam sporočili z Generalne policijske uprave. Veliko dela so imeli z usmerjanjem prometa, za varnost na dogodku pa je poskrbelo tudi 125 rediteljev in varnostnikov.
 
Kuhano vino 2,5 evra
Kljub akciji organizatorjev Manj alkohola v Planici so imeli obiskovalci na dogodku na voljo veliko izbiro alkoholnih pijač.

Na stojnici ob tribunah so med drugim ponujali borovničke, medico, vodko, viski, viljamovko, rum, pelinkovec in jägermaister, po besedah prodajalke pa so od alkoholnih pijač prodali največ piva. Pol litra točenega piva je na stojnicah ob tribunah stalo tri evre, deciliter rdečega ali belega vina pa 1,2 evra. Nekateri obiskovalci so se greli ob kuhanem vinu, za katerega so odšteli 2,5 evra.

Reditelji in zabojniki
"V primerjavi s soboto smo imeli danes veliko manj dela z opitimi gledalci," je povedal reditelj Iztok Strnat. "Gledali smo, da obiskovalci v notranjost niso nosili alkohola, se je pa zgodilo, da so se nekateri tudi izmuznili in ga pretihotapili," je dejal. Z opitimi posamezniki, ki bi v takšnem stanju že prišli na prireditev, po njegovih besedah niso imeli težav. "Med tujimi obiskovalci prevladujejo Avstrijci, veliko je tudi Italijanov, Norvežanov in Nemcev," je ocenil.

Če so reditelji pri obiskovalcih, ki so prihajali na prireditev, našli alkoholne pijače, so jim jih po besedah Strnata zasegli in vrgli v rjave zabojnike ob vhodu. A včeraj so bili zabojniki prazni.

Nedelja mirnejša
Medtem ko je od petka do nedelje zjutraj zdravstvena služba za gledalce opravila 43 intervencij, je v nedeljo do petih popoldne opravila le še štiri. Po besedah vodje zdravstvene službe Roberta Carotta so nekateri opiti posamezniki dobili infuzijo, izpiranje želodca pa tokrat ni bilo potrebno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.