Slovenija
20 ogledov

V planinski muzej 14 tisoč ljudi

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Avgusta smo Slovenci dobili prvi planinski muzej. Do konca leta ga bo obiskalo predvidoma okoli 14.000 ljudi. V muzeju že načrtujejo dodatne prireditve, da bi obisk ohranili na podobnem nivoju.

Privlačni zlasti za planince
Od odprtja Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani pa do konca leta si bo razstavljeno gradivo v muzeju ogledalo okoli 14.000 obiskovalcev. Izredno zanimanje za ogled muzeja je zlasti med planinci, veliko je bilo tudi družin in izletnikov, je pojasnil vodja muzeja Miro Eržen. Veseli ga, da so obiskovalci navdušeni nad okoljem, v katerem se muzej nahaja.

Fotografije z odprtja muzeja si lahko ogledate na tej povezavi.

Zaveda pa se, da se bodo v prihodnosti morali bolj osredotočiti na priložnostne dogodke in bogatiti zbirko. Starejši obiskovalci si želijo, da bi si ogledali več predmetov in slik znanih osebnosti iz njihovega obdobja, mlajše generacije pa hočejo več interaktivnih vsebin.

Načrtujejo več prireditev
"Zavedamo se, da je muzej nov in je zato trenutno interes za njegov ogled toliko večji. V prihodnje pa načrtujemo prireditve, ki bi poleg stalne razstave tudi pripomogle k doseganju zastavljenega cilja," je dejal Eržen in napovedal, da v naslednjem letu načrtujejo delno prenovo razstave o vrhunskem alpinizmu. Preverili bodo tudi, ali je mogoče glede na izkušnje, pripombe in kritike na preostalih delih stalne razstave kakšne eksponate drugače postaviti ali zamenjati.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.