Slovenija
12 ogledov

V pol leta izterjali 15 milijonov

Denar iz denarnice Nik Rovan
Davčni dolg. Manjši kot ob koncu leta, a še vedno znaša vrtoglavih 809 milijonov evrov.

“Proračunski primanjkljaj je v prvih sedmih mesecih že praktično dosegel cilj, zastavljen v rebalansu proračuna,” je ena od pomanjkljivosti izvrševanja proračuna, ki jo je navedla Alenka Bratušek (Pozitivna Slovenija), predsednica komisije za nadzor javnih financ v državnem zboru. Do konca julija je primanjkljaj dosegel 90 odstotkov predvidenega oziroma 970 milijonov evrov. Člani komisije so včeraj obravnavali poročilo o izvrševanju proračuna, Bratuškova pa je na seji dodala tudi, da bi morali v vladi priznati, da brez še enega rebalansa ne bo šlo. Državni sekretar na ministrstvu za finance Aleš Živkovič je na pomisleke odvrnil, da bodo šele v drugi polovici leta vidni učinki varčevalnih ukrepov.

Hkrati je bil predstavljen davčni dolg do konca junija – znašal je skoraj 809,5 milijona evrov. Na seznamu dolžnikov, ki dolgujejo več kot štiri tisočake, pa je bilo 14.662 davčnih zavezancev. Od konca lanskega leta se je davčni dolg zmanjšal za 15,2 milijona evrov, s seznama pa so brisali 1.041 dolžnikov. Carinski upravi Republike Slovenije pa so dolžniki konec junija dolgovali še skoraj 21 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.