Slovenija
16 ogledov

V pol leta pridobili 62 milijonov uporabnikov

Google + EPA
Konkurent najbolj razširjenemu družabnemu omrežju je v pol leta pridobil 62 milijonov uporabnikov, ocenjujejo statistiki omrežja Google Plus.

Ameriški spletni velikan Google se je z omrežjem Google Plus pred pol leta podal v bitko s Facebookom. Zadnje uradne podatke so objavili oktobra, ko je imel Google Plus 40 milijonov uporabnikov.

Po izračunih Paula Allena, ki se z ekipo šteje za neuradnega statistika omrežja Google Plus, pridobiva Googlovo omrežje vsak dan 625 tisoč novih uporabnikov. S tako stopnjo rasti bodo konec februarja imeli sto milijonov, konec leta 2012 pa okrog 300 milijonov uporabnikov. Allen je ob tem prepričan, da bi lahko Google Plus zaradi vse večje priljubljenosti mobilnih naprav z Googlovim operacijskim sistemom Android rasel še hitreje. V Googlu teh informacij za zdaj niso komentirali.

A pri Allenovih podatkih gre le za število na novo vpisanih uporabnikov, ne pa za podatke o aktivnih uporabnikih omrežja. Po splošno razširjenih informacijah pa uporabniki omrežja Google Plus niso tako aktivni kot na primer uporabniki Facebooka.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.