Slovenija
29 ogledov

"V policiji preveč slabih vodij"

Janko Goršek Saša Despot
Notranji minister na svojem blogu skop z dodatnimi podrobnostmi glede včerajšnjega odstopa generalnega direktorja policije. Pristavil je, da je v policiji na vodilnih mestih preveč slabih vodij.

"Oba sva jasno povedala, da se najini pogledi na vodenje policije razlikujejo, in to je tudi vsa resnica," je na svojem blogu po odstopu Janka Gorška z vrha policije zapisal notranji minister Vinko Gorenak.

Podrobnosti ni razkrival, tako kot jih tudi nista na včerajšnji tiskovni konferenci. Ponovil je, da se razlikujeta v pogledih na vodenje policije in da je bil to glavni vzrok za Gorškov odhod.

Kljub temu kar nekaj medijev danes špekulira o tem, da ozadje le ni tako preprosto. Delo piše, da se je resno o odhodu Gorška začelo govoriti po aretaciji novinarja in lastnika Info TV Vladimirja Voduška. O zamenjavi na vrhu policije se je sicer špekuliralo od dne, ko je sedanja vlada prevzela oblast. Gorenak je včeraj zanikal, da bi aretacija Voduška imela kakršenkoli vpliv. O aretaciji pa ga je Goršek obvestil šele po tem, ko je bila izvedena.

Dejan Karba v komentarju zapiše, da vzrok za Gorškov odhod tiči v prisluhih Vladimirju Vodušku, v katere se je ujel tudi premier Janez Janša. Na posnetkih naj bi se pogovarjala predvsem o pripravah na oddajo Vroči stol, v kateri je Vodušek gostil Janšo le dan pred svojo aretacijo.

Vse več pritiskov

Dnevnik navaja, da so se v zadnjem času stopnjevali pritiski na Gorška, kar je sicer na novinarski konferenci zanikal. Časnik piše, da naj bi bil Goršek sit ubadanja z napadi in pritiski nanj osebno kot tudi na delo policije nasploh.


Komentarjev 15
  • dragec 08:51 10.avgust 2012.

    Mirkec, pripelji Staljina!!!

  • graff 08:35 10.avgust 2012.

    Gorenak: ,,"V policiji preveč slabih vodij"Eni, kot tisti v Kopru so še iz vaših časov, 2004-2008, nastavljeni iz glavne centrale SDS, za Primorsko, pod vodstvonm Lovšina. So zelo uspešni, ovajajo svoje lastne ljudi kriminalnemu podzemlju, zaupni podatki kot ...prikaži več hudournik derejo iz bajte, notranja zaščita NA GPU pa glavo v pesek. Sedaj želite, da se sistem zla, razširi na celotno Slovenijo, sicer pa vse čestitke, ste na pravi poti, da sesujete zadnjo še nezavzeto trdnjavo te države, policijo.

  • bojovi 20:06 09.avgust 2012.

    Ko si že našteval pozabil si na, Janšo, Bavčarja, Vizjaka ko ni plačeval položnic, potem nekaj z šolo iz Nemščine ni naredil (ali kaj je že bilo) itd.VIZJAK ZAHTEVAM TVOJ ODSTOP!