Slovenija
8 ogledov

"V politiki ljudje, ki imajo repe do sodišč"

Igor Lukšič. Špela Mohorič
V SD ne želijo, da bi Slovenijo vodili ljudje, ki se sprehajajo med vlado, državnim zborom in sodišči, je na tradicionalnem pikniku ljubljanske mestne organizacije SD v Mostecu dejal novi predsednik stranke Igor Lukšič.

Novi predsednik stranke SD Igor Lukšič je v svojem govoru na srečanju dejal, da so se v politiko zadnje čase začeli rekrutirati ljudje, "ki imajo dolge repe, ti pa sežejo tudi do sodišč". Sam je pa prepričan, da je politika prostor, ki mora biti čist, vanjo vpleteni ljudje pa ne smejo biti del klientelistične strukture. Le na tej osnovi se lahko krepi demokracija.

Stranka je idejna

Zato je ocenil, da stranke ne bi smele imeti predsednikov, ki morajo pojasnjevati neka svoja ravnanja iz preteklosti. Za njihovo stranko je namreč eno temeljnih vodil to, da imajo "čiste roke".

Stranka je po njegovem mnenju idejna, ne pa interesna grupacija. Stranka po njegovih besedah ni podjetje, pa tudi država ne more biti vodena kot podjetje, saj to ni, je bil poudaril.

Glede odnosov z vlado je dodal, da je opozicija lahko konstruktivna, šele ko je tudi koalicija taka. "Če pa vlada pripravlja načrt razprodaje državnega premoženja, načrtuje razgradnjo organizacije slovenskega športa ali maje šolstvo in javno zdravstvo, naj ne računa na podporo, ampak blokado," je opozoril.

Komentarjev 6
  • privat 09:34 16.junij 2013.

    men se tudi lukšič dopade..samo kako nekaj voditi če je tako že vse gnilo?? Če hočeš gnilobo potegniti v drugo stran pač raspade-pravo stran! tukej več ni rešitve! Romunija.prihajamo!

  • Darko 09:42 10.junij 2012.

    Ja seveda, ko hodi bos in trosi neumnosti.

  • jezero 07:59 10.junij 2012.

    Po dolgem času normalen predsednik , ki ne hodi v škornjih druge, konkurenčne stranke.