Slovenija
9 ogledov

V ponedeljek bo, je napovedal Pahor

O Darji Radič kot kandidatki za ministrico za gospodarstvo smo pisali že lani sp Žurnal24 main
Minister. Pahor v ponedeljek z Radičevo in Prešernom.

Ministrica? Darja Radič, dosedanja državna sekretarka gospodarskega ministra Mateja Lahovnika, je v nedeljo zvečer veljala za resnejšo kandidatko za zasedbo izpraznjenega resorja od Vasilija Prešerna, izvršnega direktorja za investicije v Siju.

Poslanci na počitnice
Petek. Čeprav bi se morale v petek začeti parlamentarne počitnice, obstaja velika verjetnost, da bodo takrat na izredni seji odločali o novem gospodarskem ministru. Če bo Pahor novega kandidata predlagal že jutri, bo na matičnem odboru zaslišan predvidoma v sredo, sicer pa se utegne imenovanje zavleči v jesen.

V ponedeljek v parlament
Oba se bosta s premierjem Borutom Pahorjem pogovarjala v ponedeljek. Iz Pahorjevega kabineta so sporočili, da so pogovori s šefi koalicijskih strank, ministri in svetovalci v sklepni fazi, zato lahko pričakujemo, da bo ime tistega, ki bo prevzel vodenje gospodarskega resorja, Pahor v parlament poslal še v ponedeljek.

V Zaresu turbolentno
V LDS so nam dejali, da v iskanje gospodarskega ministra niso vključeni, saj premier tehta med predlogi Zaresa, v katerega kvoto resor spada. Eden od vidnejših članov te stranke nam je dejal, da je bil poleg Radičeve in Prešerna na seznamu tudi Janez Kopač, ki pa ga ministrovanje menda ne zanima. Šušlja se, da je Radićeva izbira ženskega dela Zaresa, a poslanec Franco Juri pravi, da ima Radičeva podporo večine stranke, kdorkoli drug bi turbulence le poglobil. Radičeva je kontinuiteta, a bo bolj konkretna kot Lahovnik.

Neuradno smo v Zaresu izvedeli, da ni več tako enotnega mnenja, da bi bil Gregor Golobič še naprej predsednik stranke, zlasti po petkovi tiskovni konferenci, ko so se pojavile kritike njegovega nastopa, češ da je “preveč bruhalo iz njega”. Težava je, da ni pravega kandidata. Ugiba se o Irmi Pavlinič Krebs, ki mesta ni pripravljena sprejeti, in Cveti Zalokar Oražem. Pomembno sporočilo bo ponedeljkovega svet Zaresa. Pavlinič Krebsova bo morala razčistiti nejasnosti zadnjih dni. Juri pričakuje, da bo Golobič dobil polno podporo in pravi: “Ni prostora za niansirano kritično razglabljanje.”

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.