Slovenija
24 ogledov

V ponedeljek lahko padejo rekordi

morje sonce vreme Shutterstock
Prihaja še en vročinski val, ki pa, kot kaže, ne bo zadnji. Že prihodnji konec tedna se bo spet ogrelo do 35 stopinj Celzija.

"Jutranje temperature bodo predvsem v mestnih središčih in ob morju nad 20 stopinj Celzija. Medtem ko bodo najvišje dnevne temperature v ponedeljek, ko se bo ogrelo tudi do 37 oziroma 38 stopinj, predvsem na vzhodu države in v Ljubljani. Lahko je tudi rekordno vroče," nam je dejal Andrej Pečenko, dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje.

Tudi v gorah vroče

Po besedah Pečenka niti v gorah ne bo hladneje. "Tam sicer ne bo ekstremno vroče, bodo pa temperature tudi čez noč zelo visoke, ker se višje ne bo ohlajalo in bo ostajal topli zrak, ki nam bo dajal občutek velike toplotne obremenitve."

V torek bomo lažje zadihali

"Vročina naj bi popustila v torek. Ohladilo se bo. Temperature bodo okrog 30 stopinj in bomo lahko lažje zadihali. A se bo kmalu spet začelo segrevati. V petek ali soboto se bo spet segrelo do 35 stopinj. Kot kaže, ne bo samo enega vročinskega vala," pravi Pečenko.

Še vsaj deset dni suše

Močnejših padavin in ohladitev ni pričakovati vsaj še deset dni. Za Primorsko je Agencija RS za okolje zaradi suše in visokih temperatur že izdala opozorilo pred veliko nevarnostjo požarov v naravi. Nekaj dežja bo padlo v noči na torek, a kot kaže zaenkrat, večjih sprememb ne bo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.